Voorbeschouwing Winterwedstrijden

 

Waarde leden,

 

Afgelopen weekend is de wedstrijdsectie afgereisd naar het buitenland, om de laatste loodjes te leggen voor de start van het roeiseizoen.

Voor onze MGZ betekende dit een week hard roeien in het zonnige zuiden. Ondertussen zijn zij terug uit Sevilla, echter de markeringen staan nog gebakken in hun huid. Hoewel het natuurlijk allemaal heel ontspannen lijkt om een week ‘op vakantie’ te gaan naar Spanje, zijn deze mannen zeker moe geworden daar. Dat blijkt ook uit de uitspraak die K. van Melle maakte richting het einde van de week, welke luidde: “Ik stond vanochtend op, en dacht: ‘heb ik mijn houdbaarheidsdatum bereikt”. Enfin, we hopen dat zijn houdbaarheidsdatum nog wat verder in de toekomst ligt.

De rest van de wedstrijdsectie zocht het wat dichter bij huis, namelijk in Brugge. Na een hele week zenuwachtig naar het weerbericht kijken, en tegen mezelf zeggen ‘Nee, dit komt helemaal goed, het gaat niet stormen dit weekend’. Hebben we helaas moeten besluiten maar anderhalve dag in Brugge te blijven, door de komst van de Ciara. De vrijdag en de zaterdag leek er niks aan de hand, je zou zelfs bijna denken dat de zon scheen. Hierdoor hebben de ploegen nog allemaal het water op kunnen gaan en weer een stap dichterbij hun volle potentie gekomen.

Nog een extra bedankje aan de externe coaches E. Bergink, J. Duker, L. Plato en P. Toten die aanwezig waren om onze ploegen een extra zetje te geven en de coaches te inspireren.

Dit weekend is het dan eindelijk zover, de opening van het nationale roeiseizoen en de eerste roeiwedstrijd voor onze eerstejaars boten. De NKIR was leuk, maar ergo’s drijven niet. Maar weet je wat wel drijft? Een boot. En dat gaan we zien op de Winterwedstrijden.

Voor de 45ste keer zal deze wedstrijd, georganiseerd door Proteus-Eretes, plaatsvinden op de Schie. Initieel is deze wedstrijd ontstaan doordat de KNRB behoefte had aan een selectietest na de winterstop, waardoor er ook veel kleine nummers starten. Over een baan van 5 kilometer zullen onze ploegen moeten racen tegen anderen, maar omdat het een time-trial is vooral tegen henzelf.

Op het moment heeft Saurus drie records, een in het DG2x veld door S. Klerks en S. Verhoef, een in het DB4+ veld door V. Vogels, N. van den Bogaert, A. Gielen en M. van Steen gestuurd door H. Ox en als laatste in het LDB2x veld door Z. Kuipéres en A. Lamers.

De geel gemarkeerde velden zijn de velden waarin we zullen starten dit weekend:

Uitslagen en loting zijn te bekijken op de volgende link:

https://hoesnelwasik.nl/ww/20

 

Hoewel Ciara nu weg is, is Dennis echter wel op komst. Naast het afvragen wie deze namen verzint, hopen we dat hij een dagje later landt dan gepland, zodat we vol kunnen genieten van deze eerste roeiwedstrijd.

 

Ik wens de startende ploegen veel succes en hoop dat jullie ervan kunnen genieten!

 

Met rood-witte groet,

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus