Waarde leden,

Dit weekend staan er twee wedstrijden op het programma voor onze Ouderejaarsch Roeiers. Beiden met een Engelse naam, maar de één toch wat minder ver dan de ander. Laten we beginnen met de race het dichtste bij huis: De Tromp Boat Races.

Verbaast u zich daarom niet als u dit weekend van de NOS een pushbericht krijgt over hoe onze mooie vereniging het Nederlandse water heeft veroverd. Op slechts een steenworp afstand van het Hilversumse medialandschap worden namelijk de Tromp Boat Races gevaren. Deze wedstrijd vindt inmiddels voor de 33e keer plaats op het Hilversummer water. Opgericht ter ere van het tiende lustrum van de HRV Cornelis Tromp is deze wedstrijd inmiddels niet meer weg te denken uit de nationale roeikalender. Deze wedstrijd is echter niet zomaar een afstandje peddelen. Welgeteld vijf kilometer en tweehonderdvijftig meter dienen zorgvuldig afgelegd te worden en om het racen nog moeilijker te maken vindt de wedstrijd niet plaats in een rechte lijn. Met twee verdomd smalle bruggen, twee bochten, weinig ruimte om in te halen en veel riet zijn de ongestuurde velden een kwestie van overleven. Waar de coaches slechts twee keer vanaf de kant aanwijzingen kunnen geven is het wachten tot de finishlijn of alle boten ongeschonden de finish halen. En fin spektakel gegarandeerd.

Voor de meeste roeiers zal dit hun eerste krachtmeting zijn met de andere atleten van roeiend Nederland. Voor de M.S.R.V. Saurus zal er zowel gestreden worden in de viertjes als in de kleinere nummers. Laten we beginnen met de Dames. Van onze Eerstejaarsch Damesch 2018 zijn er zeven begonnen aan de voortraining en zes daarvan zullen de tweeënvijftighonderd en vijftig meter (on)gestuurd afleggen. Op de zaterdag zullen Wies van der Heijden, Marit van Steen, Noortje van den Bogaert voorgeslagen worden door Vianne Vogels en gestuurd worden door Hannah Ox in het Dames vier-met veld. Met zestien inschrijvingen is het veld goed gevuld en zal de nodige tegenstand geboden worden.

Echter is voor deze vier dames één keer starten niet genoeg. Ook op de zondag zullen zij het Hilversums Kanaal overgaan, maar nu in het Dames twee-zonderveld. De koppels zijn als volgt: Vianne Vogels tezamen met Wies van der Heijden en Noortje van den Bogaert tezamen met Marit van Steen. Ook Kimberly Janssen en Anke Gielen stappen samen in de twee-zonder. De combinatie van een oud Wedstrijd- en Sociëteitscommissaris is an sich al indrukwekkend te noemen, maar omgedoopt door de coaches als de: “medisch wonder twee-zonder” zijn de verwachtingen hooggespannen.

De Zware Heeren zullen zich slechts één keer aan het lastige parcours wagen. Na een tijd getraind te hebben voor de Amstel acht zullen ook zij zich nu aan de ongestuurde nummers wagen. In drie twee-zonders hopen de Heeren het niet alleen elkaar, maar ook de tegenstanders, zwaar te maken. De heren Tom Lansink & Karel van Melle en Luc Cornielje & Coen Wielinga zullen dit parcours voor het eerst overgaan. Daan Grievink en Camiel Coolen hebben daarentegen al eens eerder de Tromp Boat Race in respectievelijk de twee-zonder en dubbel-twee afgelegd. Nu de baan geen geheimen meer voor hun heeft hopen ze samen een goed resultaat neer te zetten. Met in totaal 15 inschrijvingen in het (SB) twee-zonderveld en titel verdediger Njord als tegenstander beloofd het een spannende wedstrijd te worden.

Ook de lichte ploegen zijn vertegenwoordigd op het Hilversummer water. De afvaardigingen van deze secties zijn op de Tromp wel wat kleiner dan gewend. Vanuit de Lichte Heeren zal alleen Luuk Wilhelm starten in de skiff, met de 46 inschrijvingen in het lichte skiff veld vormt het manoeuvreren over het Kanaal een extra uitdaging. Toch zal de heer Wilhelm met veel vertrouwen kunnen starten door de vele sparsessies op Saurus. De andere Lichte Heeren bereiden zich voor op latere wedstrijden dit seizoen en zullen daarom niet van start gaan. De Lichte Damesch sectie zal in Hilversum vertegenwoordigd worden door Julia van Koeveringe. Zij zal de eer van de Lichte Damesch hooghouden en in het LDSB 1x veld van start gaan. Met 37 inschrijvingen zal ze zich tot het uiterste moeten inspannen om voor dat blik te gaan. De rest van de Lichte Damesch bereid zich op het moment voor op de HOCR te Boston, USA.

Hopende u in groten getale te mogen zien langs de Hilversumse waterkant vind u bijgevoegd de starttijden van al onze ploegen.

Voor Saurus en het Erevlot!

Met rood-witte groet,

Wybren Nauta
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

 

Starttijden 33e Tromp Boat Races
Blok 2: Zaterdag 12:00 LHSB 1x Luuk Wilhelm
Blok 2: Zaterdag 12:00 HSB 2- Slag: Karel van Melle
Blok 2: Zaterdag 12:00 HSB 2- Slag: Camiel Coolen
Blok 2: Zaterdag 12:00 HSB 2- Slag: Coen Wielinga
Blok 4: Zaterdag 16:30 D4+ Slag: Vianne Vogels
Blok 5: Zondag 10:00 LDSB 1x Julia van Koeveringe
Blok 5: Zondag 10:00 D2- Slag: Noortje van den Bogaert
Blok 5: Zondag 10:00 D2- Slag: Vianne Vogels
Blok 5: Zondag 10:00 D2- Slag: Kimberly Janssen