Voorbeschouwing Tromp Boat Races 2019

 

Waarde lezers,

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober aanstaande zal de 34e editie van de Tromp Boat Races plaatsvinden. Deze wedstrijd is van origine een veteranenwedstrijd, echter tegenwoordig is dat niet meer te zien. Vanzelfsprekend zijn er nog vele veteranen die naar Hilversum afreizen om deze mooie wedstrijd te roeien, maar de gemiddelde leeftijd ligt na 34 jaar een stuk lager dan voorheen.

Het betreft een wedstrijd van 5300 meter, die verroeid word op het Hilversums kanaal. Voor verscheidene ploegen zal dit de eerste keer zijn dat ze in een ongestuurd nummer hun race moeten varen. Naast zo efficiënt mogelijk de bochten maken, moeten ze ook letten op de bruggen en de paaltjes die zich in het water bevinden. In het verleden heeft dit voor vele ploegen geresulteerd in flink wat extra meters en een enkele keer voor een gebroken paal en een zwempartij. Bij mijn vorige nabeschouwing heb ik benoemd dat de ogen in de boot zullen staan, echter hoop ik in dit geval dat niet elke roeier dat zal doen.

 

Dit weekend zullen de middengroepselecties van de Dames, de Lichte Heren en de Lichte Dames de baan betreden. Voor sommige zal dit de eerste keer zijn op deze wateren, echter voor anderen is deze baan maar al te bekend en wellicht een nieuwe kans voor verbetering ten opzichte van de voorgaande jaren.

Mocht je in de buurt zijn van Hilversum (of niet) kom dan zeker kijken en moedig onze roeiers aan om met hun hardste halen de finish over te komen. Daarbij zal er in het LHSB1x veld spanning en sensatie plaatsvinden, aangezien hier niet alleen een Ezekiel maar ook drie oud-Sauriërs de strijd aan zullen gaan met elkaar. Komt dat zien, komt dat zien!

We wensen de roeiers veel succes dit weekend!

 

Resultaten zijn te volgen op:

https://www.trompboatraces.nl/uitslagen/uitslagen

 

Met rood-witte groet,

 

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommessaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

 

Zaterdag

Blok 2 starttijd 11:30

[004]LH1x – Tom van Kraaij

[006]LHSB1x – Ezekiel Stevens

 

Blok 3 starttijd 14:00

[007]H2x – Pim Hermans & Juul Dupper

[009]LD2x – Saskia Verhoef & Zilla Kuipéres

 

Zondag

Blok 5 starttijd 10:00

[101]D2- – Anke Gielen & Kimberly Janssen

[101]D2- – Emma Luteijn & Anouk Lamers

[102]D1x – Marit van Steen

[102]DSB1x – Vianne Vogels

[102]DSB1x – Noortje van den Bogaert

[102]DSB1x – Molly Kearney

[105]LDSB1x – Linde Jacobs