Deze zaterdag is het dan zover, na een afgelaste Aegir Lentesprint, zal het competitieseizoen eindelijk van start gaan in Nijmegen bij de Phocas Traianus Regatta. Onze eerstejaars zullen op deze gloednieuwe wedstrijd zich meten aan de andere ploegen van de Bakboord Bokaal. In het ochtendblok zal er een 2000 meter achtervolgingsrace worden gevaren, met maar liefst 5 bruggen die gepasseerd dienen te worden belooft dit een spektakel te worden. De strijd voor de eerste taart van het seizoen zal aan het einde van de middag worden beslist met een 500 meter.

Hierna zal de stille zaterdag met een niet zo stil feestje worden afgesloten op de sociëteit van Phocas met het “What da Phoc” feest. Een grote zaal met de beste DJ’s van Nijmegen,  een feestkelder met foute hitjes en aanbiedingen van verschillende mixdrankjes beloven een mooi compofeestje in het verschiet. Dus strijk je hemd alvast, en vergeet je das of choker niet! Geen kaartje besteld via de evenementenregistratie? Niet getreurd, je kan ze nog aan de deur kopen voor slechts 2,50 euro. Neem wel je ID en studentenkaart mee! Dus heb je nog geen plannen dit paasweekend, kom dan vooral langs. Het is een één-daagse wedstrijd dus je kan weer op tijd bij de (brakke) paasbrunch zitten op zondag.

Op de Amstel zal zaterdag nog een andere wedstrijd plaatsvinden, namelijk de Tweehead. Onze Clubdames zullen hier hun eerste wedstrijd van de Ask&Embla Bokaal starten en dan wel met een slopende 7,5 kilometer.

Kortom, er is dit paasweekend genoeg te beleven op de roeiwateren van Nederland dus kom vooral even langs!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus