Voorbeschouwing Thêta Herfstregatta

 

Waarde leden,

 

Terwijl de wedstrijdsectie hun eerste wedstrijden al heeft gehad op de Amstelbeker, zal komend weekend de eerste competitiewedstrijd plaatsvinden. Bij onze vrienden van Thêta staat de start van de Najaarsbokaal in het teken van een vierkamp. Op zaterdag zullen de kortere afstanden geroeid worden, waaronder de 250, 1000 en 2100 meter. Op zondag zullen de roeiers getest worden op hun uithoudingsvermogen op de 4200 meter. Ook zullen de stuurtjes zich hier van hun beste kant laten zien, er zullen maar liefst 4 smalle bruggetjes gepasseerd worden.

 

Voor Saurus zullen er 3 ploegen aan de start verschijnen. Als eerste zijn de mannen van Meis’jes 14: Jos van der Holst, Erik Meis, Joost Koedijk en Alexander Pennings, gestuurd door Nienke Spaargaren, aan de beurt. Hopelijk zijn hun lichamen niet te hard vastgeroest sinds 2014, en zijn ze nog steeds in staat om het veld te domineren. Aan de coachervaring zal het in ieder geval niet liggen! Ook zijn de dames van Namaka in het eerste blok aan de beurt. Rinne Driessen, Emma van der Pijl, Jenny Smeets en Helena Zwart zullen onder het gezag van hun stuur Petra Andelic de Eindhovense wateren trotseren. Vorig jaar heeft deze ploeg in het NOOC-seizoen 1 taart weten te bemachtigen. De Dames zijn gebrand om dit Najaarsseizoen nog meer taarten binnen te slepen. Daarnaast zal er ook een Dames gladde vier aan de start verschijnen met Lydia Schulla, Sara Wijnands, Soraya Berger en Saskia Coomans, gestuurd door Elise Martins Ricardo en beter bekend als ‘Slagskia & co’. Met 5 tegenstanders op de Herfstregatta zullen deze dames gaan strijden voor de eerste punten in de Najaarsbokaal.

 

Mocht je dit weekend in Eindhoven zijn, of heb je zin om zondag je kater van de Foute Fitness weg te schreeuwen langs het kanaal, dan ben je van harte welkom om onze ploegen aan te moedigen dit weekend!

 

Met rood-witte groet,

 

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus