Waarde leden,

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie mijn vorige voorbeschouwing hebben kunnen lezen. Sinds het NK Klein in april hebben de wedstrijdroeiers van Saurus helaas geen wedstrijden kunnen starten, maar zij hebben niet stilgezeten. Tijdens trainingsweekenden op Saurus, op de watersportbaan in Tilburg en op de Willem-Alexanderbaan is hard doorgetraind en gespard, allemaal met de hoop om aan het eind van het seizoen nog wedstrijden te mogen starten. Dat harde werk wordt nu beloond, want dankzij de versoepelingen van de corona-maatregelen is het mogelijk geworden dat er aankomend weekend 26 en 27 juni maar liefst twee roeiwedstrijden op de planning staan.

Op de Bosbaan zal de Koninklijke Hollandbeker plaatsvinden, waar dit jaar ook het NK Groot verroeid zal worden. Onder leiding van coach Bas van der Avoird zullen de mannen van Middengroep Zwaar afreizen naar Amsterdam, waar in twee nummers gestart zal worden. Luc Cornielje en Lukas Oldach stappen in hun vertrouwde dubbeltwee om de strijd aan te gaan in het M2x NK-veld. Zij zullen tegen dertien andere boten strijden voor de Nederlandse titel. Om zich voor te bereiden op het NK-veld dat op zondag verroeid zal worden, roeien zij op zaterdag ook mee in het reguliere M2x-veld. Op zaterdag start hun voorwedstrijd om 10:24, en op zondag roeien zij vanaf 9:00.

Nykle Krijgsveld, die na zijn prestaties op het NK Klein geselecteerd is voor de KNRB SB-selectie, zal in een KNRB-combinatie in het M4- NK-veld starten. Hij zal hier kunnen laten zien wat al zijn trainingsweekenden op de Bosbaan hem geleerd hebben, en zal deze wedstrijd ook vast gebruiken als voorbereiding voor het WK-U23 in Racice (Tjechië) op 7 tot 11 juli. Nykle zal op zaterdag al om 09:12 van start gaan in zijn voorwedstrijd.

Toeschouwers zijn vanwege Corona helaas nog niet toegestaan bij het NK Groot, maar de wedstrijd kan gevolgd worden via een online livestream (https://hollandbeker.nl/spectators/).

 

Ook op de Willem-Alexanderbaan zal Saurus aankomend weekend aan de start verschijnen, op een nieuwe wedstrijd: het Skadi-Laga Eerstejaars Openings Spektakel (SL-EOS). Zoals afgeleid kan worden uit de naam is deze wedstrijd opgezet voor de eerstejaars wedstrijdploegen, die nog niet eerder dit jaar een ‘echte’ 2k-wedstrijd hebben kunnen afleggen. Hoewel de velden helaas wegens gebrek aan kamprechters niet klasserend zijn, wordt het alsnog een spannende strijd tussen de eerstejaars van Nederland.

Op zaterdag wordt het spits afgebroken door de mannen van EJZ, die verdeeld over twee viertjes de strijd aangaan in het HB4+-veld. Beide boten starten in de eerste voorwedstrijd, om 08:24. Leon, Ber, Mats en Sean zullen in baan 4 liggen, en Jeroen, Niels, Steven en invaller Hein van Beuningen van MWC starten in baan 6. Het zal een spannende race worden tussen Saurus en de Saurus/Maastrichtse-combinatie.

De lichte dames zullen op zaterdag in twee boten starten. Om 09:04 gaan Rosanne en Ranjani in de dubbeltwee van start in het DB2x-veld. Om 10:08 gaan Pia, Dianne en Esmée ook van start, in een LDB4*-combinatie met Phocaan en oude bekende Valeria Belik. Deze Saurus/Phocas combinatie zal het hopelijk ver schoppen.

Op zaterdag wordt laatste voorwedstrijd voor Saurus geroeid door de mannen van EJL, die in combinatie met Philip Vroemen van MWC in het LHB8+-veld starten om 13:04. Ook hier is wegens een uitgevallen roeier hulp gevraagd aan onze stadsgenoten, en zal een prachtige Saurus/Maastrichtse-combinatie aan de start verschijnen.

Op zondag begint met de dames van de EJD, die hun eerste race van het weekend zullen varen. Zij zullen in combinatie met een roeister van Gyas aan de start verschijnen, in het DB8+-veld. Hun voorwedstrijd start om 08:08.

Zij worden gevolgd door de twee 4+-en van EJZ, die ditmaal in andere voorwedstrijden starten. De Saurus/Maastrichtse-combinatie start om 08:24, waarna om 08:32 de Saurus-boot van start zal gaan.

Vervolgens gaan de mannen van EJL weer van start, in een nieuwe combinatie. Waar zaterdag geroeid wordt met Philip van MWC, zal zondag gestart worden met een roeier uit Wageningen. Deze Saurus/Argo-combinatie zal om 13:12 aan de start liggen van hun voorwedstrijd, om hopelijk naar een mooie afsluitende finale te racen!

Ook op de SL-EOS zijn toeschouwers helaas niet toegestaan. Hou de Mosasauriër op Instagram in de gaten voor updates tijdens het weekend!

 

Ik wil bij deze alle deelnemende roeiers, stuurtjes en hun coaches heel veel succes wensen aankomend weekend. Het heeft lang op zich laten wachten, maar we mogen weer! Het belooft een prachtig weekend te worden voor Saurus, waarin gestreden zal worden voor nationale titels, en waarin onze eerstejaars eindelijk zullen zien hoe zij, ten opzichte van hun lotgenoten, uit de corona-tijd gekomen zijn.

 

Met rood-witte groet,

 

Anneloes Cornel

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus