Na een zonnige Varsity zullen we dit weekend terugkeren naar de roeitempel van Nederland, de Bosbaan. Daar zal de 24e editie van de Amstel Skoll Cup verroeid worden, hier zullen zowel eerste als ouderejaars in actie komen.
Voor onze eerstejaars TopC4+ ploegen betekent het de eerste meting in het NOOC Klassement. Na de Varsity te hebben geroeid in een zware Overnaedsche vier, kunnen ze dit weekend uitkijken naar wat meer vertrouwde C4en. Zij zullen allebei tweemaal een 1000 meter afleggen om zoveel mogelijk punten voor het NOOC Klassement binnen te halen.

Er zullen ook ouderejaars boten aan de start verschijnen, zij zullen allemaal een 2k starten. Op de zaterdag zullen we de dag afsluiten met de finale van het Bestuurs2x veld. Hier zullen de Wedcom en ondergetekende de kracht van de combinatie laten zien door de overige besturen van de baan te trappen.
Op de zondag komen er meer ploegen in actie, hier zullen de Clubdames hun tweede wedstrijd van de bokaal te starten met als doel om een aantal plekken te klimmen in de stand. De verschillen op de Tweehead waren klein, dus de dames zijn gebrand om de concurrentie nu wel te verslaan. Er zal ook een gladde vier namens Saurus aan de start verschijnen, namelijk de Mittelgruppe Klup boot. Deze oud-zware ballen boot zal een gooi doen naar hun allereerste compoblik en taart. Ook zal Saskia nog in haar skiff stappen om de strijd aan te gaan met roeisters uit de Skiffbokaal.

De weersverwachtingen zien er dit weekend ook weer goed uit, dus kom vooral langs om te genieten van onze roeiers en een biertje met een skollburger!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus