Waarde leden,

Het competitieseizoen is in volle gang. De ouderejaars zijn al een tijdje bezig, de TopC4+ ploegen zijn  al op de helft, en nu maken de eerstejaars competitieploegen zich ook op voor de derde wedstrijd van het seizoen. We hebben niet zomaar over een wedstrijd. Vier en een halve kilometer zullen dit weekend worden getrotseerd op de Schie tussen Delft en Rotterdam. De Proteus-Eretes in ’t Lang staat bekend als de grote angst van menig sjaars.

Voor onze ouderejaars roeiers zal het niks nieuws zijn. Zij hebben deze afstand al eens getrotseerd, en weten wat ze moeten verwachten. Zegevier en Attenborrelsaurus zitten beide in poule 2 van de Vlietbokaal, en zijn bijna dagelijks aan het trainen om die eerste poule te betreden. Dit weekend zullen zij in de Kruseman aan de start liggen, om te laten zien dat je ook in een voorgestuurde boot peilsnel tussen de bruggen door kan zig-zaggen. Voor Quadruppeltje meer is de 4,5k een fluitje van een cent. Zij hebben de Head of the river Amstel overleefd en kunnen zich volledig focussen op zichzelf tijdens de race. Nico en Egid hebben na de Skoll cup de smaak te pakken, en gaan op de PEiL opnieuw roeien in het H2x veld.

Het C4+ klassement gaat hard, dat is op de Skoll cup en Okeanos Tweekamp gebleken. Onze TopC4+ ploegen hebben op de Bosbaan niet vooraan kunnen varen, maar dit komt op de PEiL wel goed. Als je gewend bent aan de Zuid-Willemsvaart, dan presteer je natuurlijk beter op een kanaal (de Schie is tegenwoordig een kanaal) dan op een aangelegde roeibaan.

Dan de eerstejaars ploegen. Op de Traianus regatta is een wedstrijd van 2 kilometer geroeid. Deze afstand viel voor de ene ploeg mee, maar voor de ander erg tegen. De heren van De Boegbalboys hebben getraind, en zijn hierdoor in poule 2 beland. Bonitasaura is ook een poule gestegen, en start nu in poule 3 samen met Martini Roeiale. Zij hebben Lilaea en Rolls Rows achter zich gelaten in poule 4, maar in poule 4 vindt doorgaans op de PEiL het meeste spektakel plaats. De meeste ogen zijn dit weekend gericht op Ship Happens en Sperzieboot. Zij starten namelijk in respectievelijk poule 2 en poule 1. Sperzieboot heeft zich op de Traianus bewezen als goede kandidaat binnen de bokaal. Zij hadden namelijk de tweede tijd van de Bakboord bokaal getrapt op de 2 kilometer! Het feit dat de lange afstand zo hard ging belooft veel komend weekend. Zondag om 13:55 zullen zij starten en alles geven om die taart te bemachtigen.

De PEiL is niet de enige wedstrijd die dit weekend wordt gestart. Op zaterdagavond wordt namelijk de PEiK geroeid. Deze wedstrijd is tien keer zo kort als de PEiL, maar dit betekent niet dat die makkelijker is. Aan de start verschijnen twee ploegen. Onder de naam ‘Geef een roos aan Roos en Roos’, vernoemd naar puntje 35 op de BURT-bucketlist, gaan Rosalie en Roos laten zien waar ze voor getraind hebben. Deze week waren zij om 7:15 op UM sports te vinden, dus de motivatie zit er dik in. Ook Jannis en Gunhild starten. Het inschrijfgeld voor de PEiK moest even op zich laten wachten, maar na enkele reminders van de Kascontrole combinatie zullen ze toch aan de start liggen.

Waar we op de Comporno met 75 man Vidar hebben bestormd en in een tent hebben geslapen. Krijgen we dit weekend een upgrade naar een gymzaal. Met een rood-wit legioen van maar liefst 71 stuko geklede compo’s beklimmen we de barzolder om van 22:00 tot 23:30 te genieten van DJ Bram en vanaf 2:30 van de enige echte OfficialDJHecticBass!

De IntegraCie heeft er zin in, het belooft een fantastisch weekend te worden bij Proteus!

 

Met rood-witte groet,

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus