Waarde leden,

 

Morgen, 11 december, is het dan eindelijk zo ver: de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien, ofwel de NKIR. Een wedstrijd die niet verroeid wordt over het water, maar op een ergometer in Sporthallen Zuid te Amsterdam. Dit jaar zullen de roeiers weer met ‘eye of the tiger’ op de achtergrond de zaal betreden en op de ergometer stappen. Het oorverdovend geschreeuw van honderden toeschouwers zal helaas niet meer klinken, maar alle coaches die er wel mogen zijn, zullen de longen uit hun lijf schreeuwen.

“Ergometers zinken”, of “Ergs don’t float”, zijn welbekende uitspraken waar menig roeier en coach mee bekend is. Dat ergometers zinken betekent niet dat ze niet kunnen breken; want dat kunnen ze wel, en laat dat nou precies zijn wat onze roeiers aankomende zaterdag zullen laten zien. Per heat staan er wel 60 ergometers en op iedere ergometer strijdt een roeier zijn eigen race. Nieuwe persoonlijke records, een goed uitgevoerd raceplan, mentale overwinningen. Zo zullen ook al onze roeiers zich opmaken voor hun eigen race en op zoek gaan naar hun overwinning.

 

Alle wedstrijdploegen van de MSRV’o zullen deze unieke wedstrijd starten en zich in Saurus rood bewijzen tegenover de rest van Nederland.

We beginnen de dag met de Middengroepen. Berber Hoogland van MGD zal het spits afbijten voor Saurus en zij zal in het Dames Gevorderden veld starten. Dit keer zal ze niet samen met, maar tegen haar vaste duo partner, en 84 andere Dames de strijd aangaan. Daarna is het de beurt aan Jelle Speldenbrink, hij zal als eerste van onze Middengroep Heeren de zaal betreden en de 2000 meter afleggen in het Lichte Heren Gevorderden veld. Met een scherpe streeftijd is hij van plan om zich van zijn beste kant te laten zien.

Dan zal Bram Graus starten. Dit wordt zijn eerste wedstrijd als para-roeier en daarmee is hij de allereerste para-roeier van Saurus die een wedstrijd zal starten. Met zijn droom om de paralympische spelen te bereiken in zijn achterhoofd, heeft hij afgelopen jaar hard getraind om op de NKIR te kunnen laten zien wat hij kan. Met zijn classificatie op zak zal hij in het Heren PR1 veld starten.

Daarna is het de beurt aan de andere 3 mannen uit onze Middengroep Heeren: Nykle Krijgsveld, Karel van Melle, en Luc Cornielje. Waar Nykle en Karel in het Heren Senioren B veld zullen starten, zal Luc in het Heren Elite veld starten. Met zijn 23 jaar aan ervaring wordt het als oneerlijke concurrentie gezien voor de jonkies op de NKIR. Alle drie hebben ze afgelopen weken goede stappen gemaakt en zullen ze op de NKIR roeiend Nederland laten zien dat ze genoeg kracht bezitten om het de rest lastig te gaan maken.

 

We sluiten de dag af met onze Eerstejaars ploegen. Dit wordt de eerst krachtmeting tussen de andere Eerstejaars ploegen van het jaar. We beginnen met EJZ, waar Hein van Beuningen, Stan Pauwels, Mees Moerel, en Alessandro Fiume, eens zullen laten zien hoe de Zware Heren van Saurus het doen. Het NKIR-record in het Heren Eerstejaars 4 veld staat op naam van EJZ’18, en deze Zware Heren zijn vastberaden om dit nog meer te verbeteren.

Daarna zal EJD starten. In het Dames Eerstejaars 4 veld zullen Merel Wiebes, Sanne de Kleijn, Nine Sijbranda en Janne Post Saurus vertegenwoordigen. Helaas kunnen ze door blessures niet in het geliefde achten veld starten. Toch zijn deze Dames erop gebrand om de snelste tijd te trappen en zo de winst binnen te slepen.

Onze EJLD is als volgende aan de beurt. In het Lichte Dames Eerstejaars 4 veld zullen Aline Beisterveld, Isabelle van der Meij, Sarah Huizenga en Mara Isler de strijd aan gaan tegen de andere Lichte Dames ploegen van het land. Ze zullen bewijzen dat ook de kleine meisjes harde halen kunnen maken om zo een resultaat neer te zetten waar ze trots op mogen zijn.

We sluiten de dag af met onze EJL. Als alle stress voor het inwegen voorbij is, kunnen ook deze Lichte Heren laten zien dat ook licht gewichten een ergo doormidden kunnen breken. In het Eerstejaars Lichte Heren 8 veld zullen dan Roy Slootmaekers, Tom Hensels, Otto Orell, Felix Haas, Louis Gauthy, Oscar Woudstra, Thomas van Santen, en Moritz Burghardt zichzelf tot het uiterste drijven om als eerste ploeg over de streep te komen.

 

Al met al belooft het een spannende dag te worden. De NKIR is een ervaring die je als roeiers niet gauw zal vergeten. Helaas is er door tante Corrie geen ruimte voor publiek, maar niet getreurd, want met de livestream is het toch mogelijk om onze roeiers aan te moedigen!

 

De tijden zijn ook te volgen op time-team: https://regatta.time-team.nl/nkir/2021/results/events.php

Livestream: https://www.nkindoorroeien.nl/?page_id=298

 

Voor Saurus en het Erevlot!

 Met rood-witte groet,

Emma Luteijn

Wedstrijcommissaris & Secretaris II h.t. der M.S.R.V. Saurus