Voorbeschouwing NK Indoor Roeien

 

Sfeerimpressie zaterdag 7 december 2019, Amsterdam.

Daar ga je dan. Twee kilometer. Op de ergometer. ‘Word je hard van’ hoor je je coach zeggen in je achterhoofd. Met klamme handjes en een gefocuste blik betreed je de zaal.

“Risin’ up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance now I’m back on my feet
Just a man and his will to survive”

Dan zet de stilte voor de storm in, en voor je het weet ben je gestart. Toeschouwers achter de hekken beginnen te schreeuwen en ergometers beginnen te draaien. Time to beast!

 

De wedstrijd

De NKIR heette niet altijd de NKIR. In 1990 is deze wedstrijd geboren als de ONEK, ofwel de Open Nederlandse Ergometer Kampioenschap. Ter ere van het lustrum van A.S.R. Nereus werd in 1990 de ergometerwedstrijd georganiseerd over een afstand van 2500 meter. Het bleek een groot succes te zijn, waardoor besloten werd deze jaarlijks te organiseren, wat ook de interesse wekte van veel internationale deelnemers. Later werd de afstand teruggebracht naar de gebruikelijke 2000 meter en in 1999 werd samen met de KNRB besloten het een officieel Nederlands Kampioenschap te laten worden: de NKIR was geboren.

 

Onze ploegen

Dit jaar zullen van de wedstrijdsectie MGZ, EJD, EJL en EJLD en van de competitiesectie een Viramitas-viertje en Jasper Keuning de zaal betreden.

Al weken lang zijn deze deelnemers aan het zwoegen en zweten op de ergometer om de tijd op hun scherm steeds lager te krijgen. Hard gewerkt hebben ze zeker en zaterdag zullen ze dit aan henzelf bewijzen.

 

HCL4                                                – 09:20

HG Coen Wielinga                      – 10:15

HG Jasper Keuning                    – 10:30

HG Luc Cornielje                         – 10:30

HG Nykle Krijgsveld                   – 10:30

HG Karel van Melle                    – 10:30

LDG Marit van Poelgeest         – 10:45

LHEj 4                                             – 16:00

LDEj 4                                              – 16:15

DEj 8                                                – 17:15

 

Daarnaast zal ook MGZ coach Geert Hemminga in het HVA veld 11:30 namens Gyas zijn beste beentje voor zetten!

 

Records

Op het moment is Saurus de trotse mama van twee records op de NKIR. Eén in het HEj 4+ veld van Eerstejaars Zwaar 2018 (L. Cornielje, C. Wielinga, K. van Melle en T. Lansink), met een tijd van 6:35.0. Het tweede record is vorig jaar gevestigd door T. Wichmann in het LHG veld, met een tijd van 6.28.1.

 

Ergs don’t float

Maar ze kunnen wel breken!

We gaan het zien.

 

Ik wens onze roeiers veel succes aankomende zaterdag en hoop velen te zien, om de roeiers aan te moedigen over de virtuele finishlijn te gaan.

 

Met rood-witte groet,

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus