Waarde leden,

 

Het is alweer 3 weken geleden dat we hebben genoten van het zonnetje op de zeer succesvolle Winterwedstrijden in Delft. Tijd voor een nieuw succesvol weekend dus, en wel één van Nederlands mooiste: de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam.

 

Op de Heineken wordt er alleen maar gestart met acht bladen. Dat wil zeggen dat de boordroeiers in de (soms vertrouwde) 8+ stappen, en de lichte dames in de vertrouwde 4*. Onze eerstejaars Lichte Heren (te zien op bovenstaande foto) en Eerstejaars Lichte Dames starten de wedstrijd in hun eigen boot, en zullen hun tegenstanders laten zien wat voor grote stappen zij gemaakt hebben. De Middengroep Lichte Dames zal dit weekend in de 4* de Amstel over vliegen in een combinatie met Roos Rooijakkers, een oud-Sauriër (kom naar de borrel!). De Eerstejaars Dames starten normaal in een 4+, en zullen daarom op de vierkamp te bewonderen zijn in een boot met maar liefst 4 verschillende verenigingen, en wel Laga, Triton, Phocas en Saurus. Tot slot start er een Saurusboot in het HCl8+ veld. Al sinds het najaar is een viertal vastgeroeste zware ballen bezig hun terugkeer op de nationale wateren waar te maken, en dit weekend zijn er nog meer oud-zwaar roeiers die hieraan deel willen nemen. In een boot bestaande uit roeiers van EJZ 14 tot en met 18 zullen zij hun Heineken-droom proberen waar te maken.

 

Er is vernomen dat het erg hard gaat waaien dit weekend. Gelukkig is Nereus erg bijtijds en beslissen ze morgen om 6:30 al of de vierkamp afgelast wordt, gedeeltelijk doorgaat of in zijn geheel doorgaat. Wij gaan er natuurlijk van uit dat de wedstrijd door zal gaan, en wij hopen op wind mee.

 

De Heineken heeft het volgende programma:

– Op zaterdag de 2500m en 250m, en op zondag de 5000m en 750m

– Zaterdagavond vindt traditioneel de Oud-Saurus borrel plaats vanaf 20:00 in de Weesper.

 

Ik hoop veel Sauriërs en oud-Sauriërs langs de kant te mogen begroeten, we maken er een mooi weekend van!

 

met rood-witte groet,

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t.