Waarde leden,

“Het was 24 maart 2019, rond 2 uur in de ochtend. Ik herinner me nog goed hoe mijn medesoldaten en ik onze emoties maar moeilijk konden onderdrukken toen wij het slagveld betraden. Het was het heftigste slagveld wat ik ooit heb mogen aanschouwen. Kleine soldaten vlogen door de lucht, sommigen nog met verenigingsdas, maar anderen al zonder. In mijn ooghoek zag ik 2 mannen een duel aangaan, waar uiteindelijk een van de twee op zijn rug belandde. En vlak voor ons stond die: de gigantische paal. De geur van deze paal deed me denken aan een weekend in september, en bovenaan deze met groene zeep besmeurde paal hing de trofee waar het allemaal om draaide. Het slipje, daar waren alle ogen op gericht. Mijn kameraden en ik trokken nog wat bakken, waarna wij de paal vol overtuiging hebben bestormd. Een paar mensen sneuvelden, maar wij gingen door. Het was een lange strijd, en na vele kleerscheuren lukte het ons om het slipje te bereiken. Meteen was het slagveld voorbij, en werden wij als helden ontvangen in het Botenhuis. Het was verschrikkelijk, maar toch de mooiste nacht van mijn leven.” Competitieroeier der M.S.R.V. Saurus, 2019

Het is weer zo ver. Komend weekend vindt de HOT (voor de meesten beter bekend als HNOT) plaats bij Vidar in Tilburg. Vanuit Saurus doen hier twee ouderejaars competitieploegen aan mee. Naast roeien staat de HOT ook bekend om haar feesten, zijnde het feest op vrijdag en het beroemde slipje-in-de-paal feest op zaterdag. Bovenstaand stuk proza geeft een beeld van hoe het feest op de zaterdag er uit gaat zien, en hopelijk kan dit stuk naar waarheid in de nabeschouwing geplaatst worden.

Op de HOT worden er afstanden van 500 meter gevaren. Op zaterdag zijn vanaf 10:45 de mannen van Attenborrelsaurus aan de beurt in het 4+ veld. Sinds de Gyas-Hunze zijn grote stappen gezet, waardoor deze ploeg er in hun vertrouwde boot de K. Dittrich alles aan gaat doen de finishlijn zo hard mogelijk te passeren.

Op zondag hebben de dames van Zegevier geen tijd om uit te slapen van de overwinningen op het feest. Om 9:50 moeten zij in hun 4+ aan de start verschijnen. De resultaten van het vorige weekend hebben ervoor gezorgd dat deze dames in poule 1 zitten. Het belooft dus een pittige strijd te worden.

Tijdens het comporno trainingsweekend hebben onze ploegen de kansen gehad zich op locatie voor te bereiden op de sprintjes, dus het vertrouwen zit er goed in. Ben je in de buurt van Tilburg? Schroom niet om langs te komen om onze ploegen aan te moedigen!

Saurus wint de HOT, zowel op het water als op de kant.

Met rood-witte groet,

 

Bram Bugter

Vice-Voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus