Waarde leden,

De Middengroep Lichte Dames weten als geen ander hoe het is om te trainen voor de grootste roeiwedstrijd van de wereld, daarom hebben zij zelf hun voorbeschouwing geschreven. We wensen de Lichte Dames veel succes in Boston. Hieronder hun voorbeschouwing:

Waarde leden,

Afgelopen maandag 15 oktober begonnen 13 Sauriërs (oké oké, 11 Sauriërs één Argonaut en één Phocaan) aan een groots avontuur. Om 09.35 verliet hun vliegtuig de Nederlandse bodem om vervolgens om 13.35 (lokale tijd) op Amerikaanse bodem weer te landen. Acht roeiers, één stuur, één supporter en drie coaches wagen zich aan het project “de lichte dames acht” die de Head of The Charles Regatta (HOCR) zal gaan starten op 21 oktober 2018.

De HOCR is een roeiwedstrijd die sinds 1965 jaarlijks in oktober gehouden wordt op – je raadt het al – de Charles River. Inmiddels is deze wedstrijd uitgegroeid tot een enorm evenement met wel 7.000 deelnemers en 300.000 toeschouwers. Op het moment van schrijven zijn er 2.308 deelnemende ploegen van 804 verschillende verenigingen. In het W LW 8+ (women’s lightweight eights) veld doen 9 ploegen mee: Stanford University, Boston University, Radcliffe, Princeton University, Massachusetts Institute of Technology, Georgetown University en natuurlijk M.S.R.V. Saurus.

In Nederland is het helemaal niet gebruikelijk dat lichte dames boordroeien. Je stapt hier vaak als eerstejaars in een dubbelvier-met en later kun je doorstromen naar de dubbeltwee of de skiff. In Amerika is dat anders; daar is het heel normaal dat je als lichte dame in zo’n grote boot stapt met maar één riem per persoon. De afgelopen 8 weken zijn de lichte dames van Saurus klaargestoomd voor het boordroeien. Zondag 21 oktober is het moment suprême en zullen wij moeten laten zien wat we hebben geleerd. Op een bochtig parcours met 6 bruggen zullen wij een afstand van 3 mijl (4,8 kilomter) afleggen, strijdend voor de snelste tijd van ons veld. Je kunt onze race volgen via de livestream. We zullen starten om 14:24 lokale tijd (dan is het 20:24 in NL). Zeer waarschijnlijk zal de livestream te vinden zijn op deze pagina: https://www.hocr.org/the-regatta/livestreams/

Liefs,

De lightweight ladies