Waarde leden,

 

Hoewel de meeste competitieroeiers nog gebroken zijn van het trainingsweekend staat voor onze ouderejaars competitieroeiers het seizoen al voor de deur. Komend weekend wordt het competitieseizoen namelijk traditioneel geopend op de Gyas Hunze Race in het centrum van Groningen. De Gyas Hunze wordt vrij vaak afgelast wegens het koude weer wat normaal rond deze periode heerst. Nu is het echter heerlijk warm, waardoor het zelfs in de grachten van Zuid-Scandinavië mogelijk is om te roeien.

Voor de clubdames van Zegevier en de clubheren van Attenborrelsaurus betekent de Gyas Hunze het begin van de Vlietbokaal. De Vlietbokaal is dé competitiebokaal voor alle ploegen die in de 4+ roeien. Deze bokaal gaat hard, maar onze ploegen zijn gebrand om de strijd aan te gaan en zoveel mogelijk taart mee te nemen naar Maastricht. Op zaterdag zal Zegevier om 15:30 aan de start verschijnen om hun eerste 2,5k van het seizoen af te leggen. Met meerdere smalle bruggen en scherpe bochten belooft het een spectaculaire strijd te worden. Attenborrelsaurus start zaterdag om 12:00. Deze ploeg is vernoemd naar de Attenborosaurus, een zwemmende dinosauriër die op een perfectionerende wijze geëvolueerd is vanuit te plesiosaurus. Als vergelijkbaar wezen als onze geliefde Mosasaurus jaagt de Attenborosaurus door het water op zijn prooi. Dit is precies wat onze ploeg Attenborrelsaurus dit weekend gaat doen.

De zondag staat in het teken van boord-aan-boord races over 400 meter. Zegevier zal om 11:00 starten en Attenborrelsaurus start om 14:30. Onze ploegen hebben dus tijd om uit te slapen na het Gyas Hunzefeest wat zaterdagavond plaats zal vinden in de tent en sapjesbar van Gyas.

Het belooft een mooi competitieweekend te worden. Uitslagen zijn gedurende het weekend te vinden via https://regatta.time-team.nl/gyashunze/2019/results/events.php.

 

Met rood-witte groet,

 

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus