Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

 

Waarde leden,

 

Aankomend weekend zal Saurus met een volbeladen BoWa naar de Bosbaan afreizen voor de Asopos Najaarswedstrijden. Voor de eerstejaars is dit de eerste krachtmeting met roeiend Nederland. Afgelopen weken hebben onze roeiers van de ARP hard getraind om hun tegenstanders op de Bosbaan eraf te palen.

 

De heren van de ARP zullen op zaterdagochtend het spits afbijten in het onervaren C4+ veld. ’s Middags zullen de ervaren ARP heren starten in het ervaren C4+ en 4+ veld. Ook zullen de eerste lichte dames van de ARP op zaterdag in het selectie 4* veld strijden voor hun eerste taart. De heren van Meis’jes 14 staan nu op een knappe 3e plaats van de 22 inschrijvingen in de Najaarsbokaal. Ze hebben nog 2 wedstrijden om Skøll en Proteus in te halen, waar ze hopelijk morgen de eerste stappen in gaan zetten. Helaas heeft de Asopos Najaars geen compofeest, waardoor er zaterdagavond onwijs geïmproviseerd zal gaan worden om er toch een feest van te maken.

 

Zondag zijn de dames aan de beurt. De ARP dames zullen in de vroege ochtend de C4+ instappen, waarna de lichte dames ARP hun A-finale in de C4* zal varen. Ook wordt er op zondag gestreden om de Najaarsbokaal. Slagskia & co zijn ook goed op weg om de bokaal mee naar Maastricht te nemen. Zij bezitten nu samen met Proteus de gedeelde eerste plaats van de bokaal, waar het dus nog spannend gaat worden. Nu is wel begrijpelijk waarom deze clubboot van Proteus ‘close call’ is genoemd. De dames van Namaka hebben helaas niet echt tegenstand dit seizoen. Toch zullen zij hun best gaan doen om hun enige tegenstander Skøll te domineren met hun uitbundige roeitechniek. Till zal in zijn skiff aan de start verschijnen. Ten slotte zullen de lichte dames zich weer op het Nederlandse water begeven. Met drie dubbeltwee’s en twee skiffjes zullen zij voor de overwinning en gaan, waarvan twee boten een kwalificerend blik mee naar huis kunnen nemen.

 

Weet je nog niet wat je dit weekend gaat doen? Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om samen met de roeiers, coaches, IntegraCie en ons een prachtig weekend te beleven op de Bosbaan!

 

Met rood-witte groet,

 

Bram Bugter & Wybren Nauta

Vice-Voorzitter en Competitiecommissaris h.t. & Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus