Waarde leden,

Met de SL-EOS en de KHB nog vers in het geheugen, maken de ploegen van Saurus zich al weer klaar voor het volgende wedstrijdweekend. Op vrijdag 2 juli zal de Argo Sprint plaatsvinden, gevolgd door de NSRF Slotwedstrijden op 3 en 4 juli. Hoewel een enkeling later in juli ook nog de ZRB en ARB zal starten, is de Slot toch voor de meeste roeiers wel het einde van het seizoen en het begin van de Uittraining. Het belooft een mooi weekend te worden, waar niets ingehouden hoeft te worden en dus het maximale uit elke race gehaald moet worden.

 

Argo Sprint

Het weekend begint dit keer al op vrijdag avond, tijdens de Argo Sprint. Tijdens deze boord-aan-boord wedstrijd over 500m zullen we voor de eerste keer dit jaar zien hoe goed onze Saurus-ploegen zijn op de korte afstand. Hoewel het misschien simpel klinkt, om maar 500 meter te roeien in plaats van de 2000 meter, is dit allerminst zo. Tijdens een Sprint telt elke meter, elke haal, en is er geen ruimte voor fouten. Een snelle start is essentieel, want veel tijd heb je niet. Ook is een sterke eindsprint hard nodig, die eigenlijk snel na de start wel ingezet mag worden. Roeiers moeten binnen enkele minuten snelheid maken, hun tegenstanders voor blijven, en als eerste over de finish zien te komen. Het zal een leuke avond te worden, zowel voor onze roeiers als voor de coaches op de kant. Voor Luc en Tom is de avond extra speciaal, want hun elite skiff-veld zijn tegelijkertijd ook deel van het NSK Sprintroeien (Nederlands Studentenkampioenschap Sprintroeien). Hieronder zie je wanneer Saurus aan de start verschijnt.

Blok 1

EJLD – LDEj4*, voorwedstrijd vrijdag om 17:18

EJZ – HEj4+, voorwedstrijd 17:30

MGZ (Luc) – HE1x (NSK), race for lanes 17:45

Blok 2

OJL (Tom) – LHE1x (NSK), voorwedstrijd 20:03

EJL (in combinatie met MWC) – LHEj8+, voorwedstrijd 20:27

 

NSRF Slot

Na wat rust gepakt te hebben na de Sprint van vrijdag, zal op zaterdag de echte wedstrijd van het weekend beginnen: de NSRF Slotwedstrijden. Waar de NSRF eigenlijk standaard de laatste klasserende 2K-wedstrijd van het wedstrijdseizoen is, is het dit jaar voor veel ploegen ook tegelijkertijd de eerste klasserende 2K-wedstrijd. Dit maakt het een extra spannend weekend, waarin door velen nog één keer geknald moet worden voor de grote ontlading van Uittraining.

Zaterdag word de dag afgetrapt door Eerstejaars Licht in combinatie met Philip van MWC in het LHB8+-veld, hun voorwedstrijd start om 9:00. Om 9:30 starten de Eerstejaars Lichte Dames (Esmée, Dianne, Pia en Rosanne) in het LDB4*-veld. Ook de Middengroep Dames verschijnen voor het eerst aan de start: Sophia en Berber zullen om 12:48 hun voorwedstrijd varen. Om 14:00 is de beurt aan het HB4+-veld, waar beide EJZ-boten in dezelfde voorwedstrijd starten. In de Triceratops roeien de winnaars van vorige week, en in de Kruseman zal een regenboog-combinatie met Theta en Hein van MWC starten. De laatste voorwedstrijd wordt geroeid door de EJD, die in het DB8+-veld aan de start zullen liggen om 14:18.

Op zondag is de beurt aan de skiffeurs. Om 09:18 start Tom van Kraaij van OJL zijn voorwedstrijd in het LHB1x-veld, en om 13:30 roeien twee Saurus-boten mee in het HB1x-veld. Luc Cornielje van MGZ zal in de Orkoraptor aan de start verschijnen, en Mats van Sabben van EJZ wisselt de Triceratops in voor de Khaan in zijn allereerste wedstrijd in de skiff.

 

Met rood-witte groet,

 

Anneloes Cornel

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus