Voorbeschouwing Amstelbeker
Aanstaande zondag 22 september zal de negende editie van de Amstelbeker plaatsvinden. Dit jaar zullen wederom niet één maar twee boten Saurus vertegenwoordigen om de eer van de vereniging verdedigen.

De wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit een 750 meter time-trial met doorstart, gevolgd door een 750 meter boord-aan-boord race met een stilstaande start. De heren strijden hierin om de felbegeerde Palmbeker. De dames zullen hun beste beentje voorzetten (lees ‘hun voetenbord trachten te breken’) om de Fortunabeker te bemachtigen.

De time-trial zal bepalen tegen welke tegenstander ze zullen racen in de boord-aan-boord race. De snelste tijd van de time-trial mag meteen naar de kwartfinale. Alles daaronder zal terecht komen in een voorronde, waarin de snelste tijd tegen de langzaamste tijd zal racen. De wedstrijd wordt al negen jaar georganiseerd door burgervereniging de Hoop, en wordt zoals de naam al verklapt verroeid op de Amstel.

Onze ploegen
Zoals eerder vernoemd, zullen deze zondag zowel een Damesacht als een Herenacht van Saurus weggestart worden op de Amstel.
De Herenacht zal bestaan uit zeven zware mannen onder het betrouwbare ritme van een lichte. Van boeg naar slag zijn dit: Coen Wielinga, Karel van Melle, Sebastian Henn, Jasper Keuning, Luc Cornielje, Daan Grievink, Camiel Coolen en Tom van Kraaij, gestuurd door Kim ‘Roskast’ Roskam.
De Damesacht zal van boeg naar slag bestaan uit Emma Luteijn, Anouk Lamers, Anke Gielen, Kimberly Janssen, Vianne Vogels, Molly Kearney, Marit van Steen en Noortje van den Bogaert, gestuurd door Lytske van Wijngaarden.

Resultaten
De (live-)uitslagen zullen te volgen zijn op time-team (link hieronder). Echter het beste is om uit te rukken richting de Berlagerbrug om zo samen het seizoen af te trappen. Hier zullen we onze roeiers aanmoedigen met ‘Allez Saurus!’, een uitspraak die onze nieuwe eerstejaars al vertrouwd in de mond ligt en ze nu dan eindelijk de praktijk in kunnen brengen.

https://regatta.time-team.nl/amstelbeker/2019/live.php

Succes gewenst aan de roeiers en stuurvrouwen dit weekend!

Met rood-witte groet,

Annelies van Engelen
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus