Waarde leden,

De weg naar het twee-kilometer seizoen is lang, maar gelukkig is ook het najaarsseizoen vele tradities en wedstrijden rijk. Dit jaar zal het seizoen voor de M.S.R.V. Saurus door de wedstrijdsectie afgetrapt worden op de Amstelbeker. Een wedstrijd tussen de burgers en studenten om te bepalen wie de beste verenigingsacht heeft. Dit jaar zal het evenement wederom bij de K.A.R.&Z.V. De Hoop te Amsterdam plaatsvinden.

Dit weekend, zondag 23 september, zal omstreeks het middaguur het roeigeweld losbarsten. De strijd vindt plaats over een 750m met de start voor de A.S.R. Nereus en finish bij  K.A.R.&Z.V. De Hoop. Via een time-trial, gevolgd door een knock-out systeem, zal boord aan boord gestreden worden om als eerste over de finishlijn te komen.

Uiteindelijk zullen de beste studentenvereniging en burgervereniging tegen elkaar strijden in de finale waar het allemaal om draait. Bij de Heeren is de Palmbeker de hoogste trofee en bij de Damesch de Fortunabeker. Alhoewel de wedstrijd al vele jaren een feestje is voor de K.N.S.R.B., zullen ook dit jaar onze ploegen trachten de corporalen de zweetpareltjes door de glad gelikte haartjes te laten sijpelen. 

Voor Saurus zullen de volgende Heeren het rood-wit uit Maastricht vertegenwoordigen, van boeg naar slag: 

Lansink, van Melle, Cornielje, Grievink, Wielinga, Coolen, van Kraaij, voorgeslagen door Wichmann en gestuurd door stuurvrouwe Roskam.

De Damesch Acht zal dit jaar gevuld zijn met Lichte Damesch ter voorbereiding op de Head of the Charles te Boston, U.S.A.. Misschien is een daverende verassing in de maak en de Lichte Damesch zullen hun uitstekende best doen om het vuur aan de schenen te leggen van hun zwaardere opponenten. Van boeg naar slag:

Lamers, Paulussen, Kuiperes, Dabekaussen, van den Heuvel, Klerks, Vrouwenvelder, voorgeslagen door Verhoef en gestuurd door stuurvrouwe Friedman.

Komt allen zondag naar de K.A.R.&Z.V. De Hoop om onze vereniging aan te moedigen. Om 12:30 uur zal de wedstrijd aanvangen, rond 17:00 uur zullen de finales beginnen.

Voor Saurus en het erevlot!

Met rood-witte groet,

Wybren Nauta

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus