Waarde leden,

Dit weekend staat er dan, eindelijk, een wedstrijd op het programma voor onze middengroep voortraining roeiers: de 36e editie van de Tromp Boat Races. 

Het is een wedstrijd waar onze roeiers welgeteld 5250 meter zullen moeten varen over het Hilversums Kanaal. Met twee smalle bruggen, twee bochten en weinig ruimte om in te halen, is het een pittige wedstrijd voor onze ongestuurde nummers. 

We zullen de dag beginnen met een heuse combinatieploeg. Berber Hoogland zal samen met MWC roeister Michalina Partyga, het kanaal betreden in het Dames Dubbel 2 veld. Het zal hun eerste race samen worden, dus het belooft een spannende dag te worden. 

Dan zullen onze twee Lichte Heren, Jelle Speldenbrink en Flip van Kasteren, het strijdtoneel betreden in het Heren Dubbel 2 veld. Een veld dat over het algemeen bedoelt is voor de wat zwaardere jongens, maar dit betekent niet dat onze roeiers er niet alles aan zullen doen om hun boegbal als eerste over de finishlijn te krijgen. 

De volgende die start is er niet zo maar een. Na een bestuursjaar, heeft onze Oud-Voorzitter besloten om toch weer in de boot te stappen, en zal Karel van Melle in het HSB1x veld skiffend over het Hilversums Kanaal gaan. 

Daarna is het de beurt aan onze Dames. Zij zullen twee keer een twee zonder op het water neerleggen. Anne Visschers en Sanne de Kleijn zullen samen harde halen gaan maken en ook Anne-Fleur Schonck en Rinske Jongma zullen samen hun best gaan doen om de snelste tijd neer te zetten. 

We sluiten de dag af met Luc Cornielje en Nykle Krijgsveld. Een duo dat al vaker te zien was samen in een boot op onze prachtige Zuid-Willemsvaart, maar dit zal de eerste race zijn die ze met z’n tweeën zullen starten. 

Al met al, belooft het een spannende dag te worden dus mocht je in de buurt zijn van Hilversum (of niet), kom dan vooral langs en moedig onze roeiers aan.

Wij wensen de roeiers heel veel succes dit weekend!

 

Met rood-witte groet,

Emma Luteijn

Wedstrijdcommissaris & Secretaris II h.t. der M.S.R.V. Saurus

 

Starttijden 36e Tromp Boar Races

Blok 2: zaterdag 11:30 D2x Berber Hoogland & Michalina Partyga

Blok 3: zaterdag 14:00 H2x Jelle Speldenbrink & Flip van Kasteren

Blok 3: zaterdag 14:00 HSB1x Karel van Melle

Blok 3: zaterdag 14:00 D2- Anne Visschers & Sanne de Kleijn

Blok 3: zaterdag 14:00 D2- Anne-Fleur Schonck & Rinske Jongma

Blok 4: zaterdag 16:00 H2- Luc Cornielje & Nykle Krijgsveld