Algemeen

Met 400 leden, ruim 35 jaar aan historie en een eigen botenhuis aan het Maastrichtse water is Saurus dé vereniging voor de student die van zijn studententijd een wereldtijd wilt maken.
Of het nu dagelijks en op topsport niveau is, of alleen als de zon hoog aan de hemel staat: bij Saurus wordt er volop geroeid. Trainers, fitness-apparatuur en een goed uitgeruste vloot staan ter beschikking van iedereen die zich wilt wagen aan de roeisport, dé studentensport bij uitstek. Binnen enkele jaren kan een beginnende roeier zich opwerken tot de internatonale top.
Maar Saurus is ook volop een studentenvereniging: een eigen pand met kroeg, een rijke structuur aan genootschappen, jaarteams en commissies en de mogelijkheid om op elk moment in de boot te stappen, maken Saurus zelfs tot de meest complete vereniging van Maastricht.

Wil jij van je studententijd een wereldtijd maken? Wil jij sporten én gezelligheid? Biertje zonder buikje? Grijp je kans en kom roeien bij Saurus! Saurus biedt alle leden een kans om naast hun studie en het roeien ook andere ervaringen op te doen.

– Schrijf met scherpe pen artikelen voor ons verenigingsblad.
– Integreer in het Maastrichtse dispuutsleven bij één van onze genootschappen.
– Haal je familie naar Maastricht op onze Broertjes & Zusjes- of Ouderdag.

– Leer schuren, zagen, lijmen, schroeven en onderhouden van de roeiboten.
– Gebruik je gladde babbel als commentator bij grote roeievenementen.
– Breng de liefde in de vereniging: vul de Saurus-maag met goed eten met de Mensa-commissie
– Representeer de Koninklijke Nederlandse Roeibond op roeiwedstrijden door heel Nederland
– Word een jaar lang bestuurslid van Saurus en doe ervaring op als manager.
– Doe je eigen ding en maak van Saurus de mooiste vereniging van Nederland!

Saurus staat ook bekend om de activiteit van haar leden buiten de vereniging, zoals in de universiteitsraden en de organisatie van de INKOM*.

*De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Zuyd Hogeschool (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De Werkgroep INKOM en M.S.R.V. Saurus werken samen tijdens de bovenstaande activiteiten

Bestuur

Voorzitter & Sociëteitscommissaris Amber van Els
Vice-voorzitter & Competitiecommissaris Han Reuvers
Secretaris I Anouk Klinkenberg
Penningmeester & Commissaris Extern Myrthe Siliacus
Wedstrijdcommissaris & Secretaris II Emma Luteijn
Botenhuiscommissaris & Materiaalcommissaris Helena Zwart

Commissies

Wil jij een eigen draai geven aan je tijd bij Saurus? Sluit je dan aan bij een van onze commissies! Samen met een groep mensen zet jij je voor een jaar (of langer) in voor een gezamenlijk doel binnen Saurus. Deel uit maken van een commissie zorgt voor een betrokkenheid bij de vereniging, maar draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo vergroot jij je mensenkennis bij de SocCie, en bereid je je organisatievaardigheden uit bij DE-WIAcie. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en stap eens op een commissielid af met wat vragen, wie weet vind jij de commissie die bij jou past!

Genootschappen

Binnen Saurus hebben leden de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een genootschap. Een genootschap bestaat uit een hechte groep dames of heren die met elkaar op donderdagavond komen borrelen op Saurus. Daarnaast nemen ze deel aan activiteiten of borrels met andere disputen uit Nederland. ’s Zomers staan ook onze genootschappen op de vele toernooien in Maastricht. Ook organiseren de genootschappen van Saurus verschillende activiteiten voor leden, maar ook voor de rest van Maastricht en daarbuiten. Denk aan de genootschapsfeesten, Green & Gold race, SunerJazz en Bryx Bowling Toernooi. De genootschappen die Saurus kent zijn M.H.G. Librium, H.G. Sunergos, M.D.G. Nynève en M.D.G. Linque.

Verticalen

Naast genootschappen bezit Saurus zowel een Heren Verticaal, zijnde M.H.V. Viramitas en een Dames Verticaal, zijnde M.D.V. Vivaeda. Bij een verticaal sluiten jaarteams zich in hun geheel aan. Net zoals de genootschappen, doet het verticaal aan verschillende activiteiten van andere disputen binnen studerend Nederland mee. Het is daarnaast betrokken in het organiseren van de Disputen Roeidag.

Disputen Roeidag

De Disputen roeidag,

Een dag waarop geheel studerend Maastricht nader tot elkaar komt op de sociëteit der M.S.R.V. Saurus. Deze dag staat geheel in het teken van een competitieve roei ervaring. Met een maandenlange training zullen de verschillende teams, bestaande uit 4 mensen, elkaar te lijve gaan op de prachtige Zuid-Willemsvaart. Met de zon op het gezicht is deze dag altijd een ware ervaring voor mensen die niet wekelijks bezig zijn met roeien. Schroom niet, naast het aanmoedigen van de verschillende teams zijn er voldoende kantactiviteiten waar men zich de dag mee door kan komen.

Door de dag heen is de dag ook in de vorm gegoten van een heus festival. Het zou toch zonde zijn als dit festival ’s avonds niet door gezet kon worden. Hiervoor stelt de M.S.R.V. Saurus zijn kroeg ter beschikking om de pret niet te drukken. ’s Nachts met de aftersun op de huid, stroomt deze kroeg dan ook vol met de ware winnaars en verliezers van het toernooi. Gelukkig vergeet men de rivaliteit die over de dag heen heeft geheerst en verbroedert zich, onder genot van de heerlijke muziek en het rijkelijke vloeiende gouden vocht.

Is dit een dag om bij te zijn? Die vraag kan alleen beantwoord worden door hem daadwerkelijk mee te maken en een eigen oordeel te vellen.

Hoogachtend,

GRAcie ’20’21