Waarde leden,

Hierbij wederom een oproep om je aan te melden voor de Schone Maas actie. Hierbij zal de vereniging iets terug doen voor de omgeving waarin wij roeien.

In de Maas drijft allerlei plastic afval en dit eindigt uiteindelijk in de zee. De ‘plastic soep’ blijft alsmaar groeien en verschillende flora en fauna sterven hierdoor. Plastic kan tot ruim 1000 jaar meegaan en is lastig te verwijderen eenmaal het in de zee is beland. Tijdens de maand april zakt het hoogwater van de Maas en komt dit afval op de rivieroevers te liggen. Dit is dus een mooie kans om dit afval te verzamelen en zo de Maas net iets schoner te maken.

Op dinsdag 17 april van 11:00 – 14:00 uur zal een groep vanuit Saurus aan de slag gaan om zo ons roeiwater net wat schoner achter te laten. Dus ben je geïnteresseerd in het helpen van het milieu en wil je bijdrage aan een schone Maas, meld je dan nu aan door een mailtje naar mij te sturen. Via deelname aan deze actie is het ook mogelijk om een gedeelte van je werkactie af te betalen. Des te meer reden om iets terug te doen voor de natuur.

Voor meer informatie verwijs ik jullie door naar: https://www.schonemaas.nl/

Al een aantal Sauriërs hebben zich aangemeld, maar er is nog plek. Dus schroom niet en meld je aan!

 

Met rood-witte groet,

Maaike van Griethuysen
Voorzitter h.t. der M.S.R.V. Saurus