Waarde leden,

 

Verduurzamen is razend populair, en ook Saurus zal haar steentjes bij gaan dragen aan een beter milieu. Een groep leden heeft de afgelopen tijd plannen gemaakt om Saurus stap voor stap wat groener te maken. Dit gaan we eerst op kleine schaal doen, om vervolgens te kijken wat voor grotere plannen wij kunnen realiseren.

Themamaanden

De maanden februari, maart, april en mei zullen voor Saurus elk in het thema staan van een aspect voor verduurzaming. De thema’s zijn afval, energie, water en consumptie. Tijdens deze themamaanden zullen kleine aanpassingen aan het gebouw en het leven op Saurus worden gemaakt. Naast deze aanpassingen zullen er activiteiten georganiseerd worden waar jij op ludieke wijze kennismaakt met het verduurzamen van de vereniging.

Afval

Februari staat in het teken van afval. Wist jij dat onze vereniging per jaar gemiddeld 69 duizend liter restafval produceert? Door onze afvalproductie te verminderen en afval op een juiste manier te scheiden, kunnen wij besparen op het milieu en op onze kosten. Het is vast al opgevallen dat er sinds kort gescheiden afvalbakken te vinden zijn in het gebouw, vanaf deze maand gaat Saurus naast glas en papier ook plastic afval gescheiden inzamelen. Komende maandag 11 februari zal de themamaand om 20:30 afgetrapt worden met een documentaire op de kroeg: A Plastic Ocean. Door middel van deze film zullen wij ons bezighouden met ‘informeren en peren’. Donderdag 21 februari vindt de tweede activiteit plaats, namelijk een themaborrel. De sociëteit zal binnenkort ook de overstap maken naar harde plastic bekers, waardoor de productie van afval op de kroeg drastisch zal verminderen.

Dus: kom morgen naar de kroeg om de verduurzaming van onze vereniging af te trappen, en zet 21 februari in je agenda! Hou daarnaast je sociale media in de gaten, hier zal veel over dit onderwerp op verschijnen.

 

met rood-witte groet,

Bram Bugter

Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t.