Ha! Mijn naam is Kjel, de meest gevreesde vraag van iedere nieuwe werkgroep/tutorial: “Wil je wat over jezelf vertellen?”

Na inmiddels 5 jaar studeren in Maastricht heb ik die vraag al flink wat keren moeten beantwoorden. Vaak worden de bekende dingen aangekaart, na eerst 2 jaar geneeskunde in Utrecht heb ik mijn spullen gepakt om in het zonnige zuiden psychologie te gaan studeren. Inmiddels woon ik al een paar jaar in de buurt van de euroscoop. De verse popcorn lucht die ik ruik als ik de straat in fiets maakt me zelfs op mijn 25e nog gelukkig. Ik zou mezelf beschrijven als een persoon van uitersten, als ik iets half moet doen dan begin ik er liever niet aan. Het is volledig er voor gaan of het nu tot laat in de nacht stappen is, of iedere dag van de week sporten.

De reden dat ik me bij Saurus heb aangesloten was de drang naar feestjes. Uiteraard kan je bij alle partijen terecht voor een lekker glas spa goud, maar ik zag mezelf altijd als sportief persoon. Slogans als “biertje zonder buikje” en “De kracht van combinatie” trokken daarom zeker de aandacht. Toen de laatste kans voor inschrijving zich voor deed op de vrijdag in het MECC was het dan toch zo ver, op naar de inschrijftafel.

Twijfels over verplichtingen waren bij mij niet aan de orde op het moment van inschrijving. Ik wilde alles over me heen laten komen en zelf kiezen wat ik mooi en belangrijk zou vinden binnen Saurus.Pas bij de eerste AV (kort voor algemene vergadering)in de prachtige Sint Jan werd duidelijk wat het lidmaatschap precies inhield. Of eerlijk gezegd onduidelijk. Het lijkt als eerstejaars een gigantische berg informatie die op je af komt en dan tot slot moet je ook nog eens je eigen das knopen. Maar net als met de das, is een beetje hulp van ouderejaars alles wat nodig is om duidelijkheid te scheppen.

Het is een enorm cliché om te zeggen maar om een enkel moment in al die jaren te kiezen wat boven de rest uit steekt is niet te doen. Dingen die hoog op mijn lijstje staan zijn: een mooie en hechte vriendengroep vinden waar ik veel mee heb meegemaakt, een mooi en leerzaam seizoen wedstrijdroeien, maar ook de winterse maandag avonden achter de bar waar je met een select groepje tot in de vroege uurtjes het feestje doorzet.

Zoals eerder genoemd ga ik ergens voor of liever helemaal niet. Toen ik aan de inschrijftafel stond had ik alle mogelijke vakjes aangekruist, tot verbazing van de persoon bij de tafel. Uiteindelijk heb ik toch alles gedaan wat op het formuliertje stond. In mijn eerste jaar bij saurus sloot ik me aan bij het Heeren Genootschap Sunergos, de bovengenoemde vriendengroep die mij veel heeft geleerd en waarmee ik veel mooie tijden heb meegemaakt. In mijn tweede jaar besloot ik wat terug te doen voor de vereniging, de meeste commissies die mij vroegen kregen als antwoord: “Ja ik doe wel mee.”

In dat jaar heb ik de bar van Saurus mogen bemannen, de broertjes/zusjes dag en ouderdag georganiseerd, maar ook een bijdrage geleverd aan het lustrum. In mijn derde jaar besloot ik dat het wel even goed was met feesten en ben ik samen met 3 grote kerels en een stuurvrouw door heel Nederland gereisd om wedstrijden te roeien. Over het algemeen is 1,91 meter niet klein maar ik heb vaak omhoog moeten kijken bij het begroeten van onze tegenstanders.

Ik ga de komende tijd Saurus op een laag pitje houden en mijn studie afronden. Mijn tijd zit er zo goed als op waar die van jou waarschijnlijk nu zal beginnen. Geniet van je studententijd want die goede oude tijd waar je het later over zult hebben, daar zit je nu midden in. P.S. Maximaal lenen is maximaal leven en ik hoop dat je van pasta pesto houd want dat krijg je nog vaak voor je neus.