Ik ben Fleur, 21 jaar en ik zit nu in mijn 3e jaar van geneeskunde. Ik kom oorspronkelijk uit Zeist en woon nu bijna 3 jaar op kamers.

Mijn begin in studeren was een beetje anders dan de meeste. Ik kreeg pas twee weken voor het begin van het studiejaar te horen dat ik was toegelaten bij geneeskunde. Omdat dit allemaal pas zo laat bekend was had ik niet de mogelijkheid om de INKOM te lopen. Zoals vele eerstejaars studenten nu kon ik de INKOM dus niet zo goed gebruiken om een indruk te krijgen van het studentenleven in Maastricht. Om toch erachter te komen hoe dat studentenleven er nou uit zag sprak ik met vrienden die al in Maastricht studeerde. Ik ging 2 uur van mijn ouders af wonen en wilde toch wel graag ergens lid worden om wat sneller vrienden te maken en een iets op te bouwen in Maastricht.

Toen heb ik dus de keuze gemaakt om lid te worden bij Saurus. Het sprak me vooral aan dat je zowel de sportcultuur had bij Saurus als de goeie feesten en kroegavonden. Die kracht van combinatie is iets waar ik erg enthousiast van werd.

Natuurlijk had ik van tevoren wel twijfels; is dit handig in combinatie met een eerste jaar studeren? Lukt het dan nog wel mijn studie goed bij te houden? Is roeien wel iets voor mij?

Maar al deze twijfels gingen snel weg in mijn eerste weken lidmaatschap, ik maakte kennis met het roeien en kwam er achter dat een plekje voorin de boot als stuurvrouw toch beter voor mijn bestemd was. Ik vormde een jaarteam. Ik leerde de genootschappen van Saurus kennen en werd lid van M.D.G. Nynève. Al deze dingen samen maakten mijn eerste jaar tot een succes. Serieus trainen en aan competities meedoen met mijn roeiteam en daarnaast escaleren in de stad met Nynève. En daarnaast haalde ik natuurlijk mijn eerste jaar geneeskunde.

In mijn tweede jaar heb ik een commissie gedaan waarin ik heb geleerd hoe je een evenement moet organiseren voor 1500 man en ben ik verder gegaan als coach van een roeiteam. En ook dit jaar ben ik actief in commissies en binnen Nynève.

Nu ik terug kijk om die drie jaar bij Saurus zie de grote hoeveelheid vrienden die ik heb gemaakt en de dingen die ik heb geleerd. Hoe coach je een groep jongens in een boot, hoe kom je in contact met bedrijven en hoe kan je altijd een goed feestje bouwen?

Ik heb het geluk volgend jaar bestuur te worden van Saurus waardoor ik mijn steentje bij kan dragen aan deze mooie vereniging.

Hopelijk zie ik jou, de lezer, snel een keertje langskomen op het mooie verenigingsgebouw te Bosscherweg 24!