Waarde leden,

Van 7 tot 11 juli zal Sauriër Nykle Krijgsveld Nederland representeren op de internationale wateren tijdens het WK U23 in Racice, Tsjechië. Coach Bas van der Avoird heeft hier een korte voorbeschouwing voor geschreven:

 

“Voor het eerst in de rood-witte roeigeschiedenis gaat er namens Saurus een roeier mee naar het SB-WK Onder 23. De Nederlandse ploeg vertrekt dit weekeinde onder leiding van onder meer Geert Hemminga, voormalig coach van MGZ, naar het Tsjechische Racice. MGZ-roeier Nykle Krijgsveld zal daarbij het rood-wit van Maastricht met trots vertegenwoordigen in de Nederlandse SB-4 zonder.

Nykle gaat samen met Joost Schwarz, Martijn Bos en Jelmer Bennema de strijd aan om de gouden plak. 16 andere ploegen zullen hem tijdens dit FISA World Rowing Under 23 Championships (WRU23CH) het vuur aan de schenen gaan leggen. Ondanks dit bewogen jaar, is Nykle dit seizoen samen met zijn ploeg enorm gegroeid. Onder leiding van Bas van der Avoird en Geert Hemminga, hebben hij, Lukas Oldach en Luc Cornielje gedaan wat ze moesten doen: roeien. Hoewel het niet zonder slag of stoot ging, heeft Nykle zich dit seizoen gehouden aan het veelbetekenende credo: “Ik doe dus ik roei.” Eerder in het seizoen wist hij namelijk al de NKIR te winnen. Ook heeft hij zich van zijn beste kant laten zien tijdens het NK Klein en, het afgelopen weekend, op het NK Groot. Het WK is voor hem dan ook de sportieve kers op de taart.

Hoewel de echte wedstrijden pas plaats zullen vinden van 7 tot en met 11 juli, zal Nykle al vanaf aanstaande zondag het water in Racice gaan testen. Om te wennen aan het weer, de baan en om de laatste de puntjes op die i te kunnen zetten, zal hij de komende dagen gaan trainen bij de internationaal befaamde Labe Arena.

Woensdag 7 juli start Nykle zijn eerste heat iets na 16:00, vrijdag 9 juli roeit hij rond 9:30 zijn volgende race. Mocht het goed gaan, gaat hij zaterdag klokslag 12 uur de semi-finale in, om vervolgens op zondag om respectievelijk 9:35 (B-finale) of 10:55 (A-finale) voor de laatste keer dit seizoen zijn benen onder zijn lijf vandaan te trappen.

Overigens zal hij daarbij niet alleen zijn, namens Saurus gaat ook het Bestuur Van Melle, teamgenoten Cornielje en Oldach, en zijn vriendin Sophie mee om hem aan te moedigen.

Nykle, zet ‘m op!”

 

We wensen Nykle en zijn ploeg ontzettend veel succes bij het WK U23, en zijn natuurlijk nu al ontzettend trots op onze roeier!

 

Met rood-witte groet,

 

Anneloes Cornel

Westrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus