Nabeschouwing NK indoor roeien

Waarde lezers,

Ondertussen zijn er alweer een paar dagen verstreken. Maar de herinnering aan de NK indoor roeien is nog vers.

Competitievelden

De dag begon met het viramitas-viertje in het HCl4 veld met J. Leavers, T. Alma, T. van der Wouw en O. Wetzels. Na het opbouwen van goede moed door middel van vele memes, waren zij klaar voor de 1000 meter (zelfs Joep).

In een sterk veld van maar liefst 18 inschrijvingen, wisten zij de 4de plek te bemachtigen met een tijd van 03:12.9. Een mooi resultaat, bij het uitroeien werd er zelfs al gesproken over volgend jaar…

 

Gevorderden velden

Na de clubvelden was het dan eindelijk tijd voor de twee kilometer races. Allereerst waren de mannen van MGZ (C. Wielinga, L. Cornielje, N. Krijgsveld en K. van Melle) en J. Keuning aan de beurt in het HG veld, een veld met 89 inschrijvingen. Sterk is dit veld zeker, maar de mannen van MGZ en Jasper lieten zien dat zij weten hoe je hard moet ergometeren.

Al deze mannen mogen trots zijn op zichzelf, wetende dat wij dat als vereniging ook zijn!

 

Uitslagen MGZ:

  1. N. Krijgsveld – 06:11,8 (8ste)
  2. L. Cornielje – 06:12,8 (11de)
  3. K. van Melle – 6:18.0 (27ste)
  4. C. Wielinga – 06:27,8 (48ste)

 

Uitslag Jasper:

  1. J. Keuning – 06:13,7

 

Niet lang daarna was het tijd voor het LDG veld, waarin M. van Poelgeest mocht starten. Dit veld van 65 deelnemers is niet een eerstejaars veld, en dat laten de tijden aan de top ook zeker zien. Ze is geëindigd met een tijd van 08:28,3.

 

Eerstejaarsvelden

Na een kleine pauze van 5 uur voor de Saurus ploegen was het tijd voor de eerstejaarsploegen. Voor ons begon de aftrap in het LHEj 4 veld met E. Stevens, J. Speldenbrink T. van Sloun en A. Garcia Diez-Roncal. In een veld met 10 inschrijvingen wisten zij de 5de plek te behalen met een tijd van 07:04,5. Ze hebben iets moois neergezet op de NKIR en zullen nu verder de wintermaanden in gaan, waar hard trainen en goed eten centraal gaan staan.

De lichte dames starten in het LDEj 4 veld met 21 inschrijvingen. Hier eindigden zij met een tijd van 08:12,2. Ook voor deze dames staat een pittige periode om de hoek, waar zij met koude neusjes elke dag alles zullen geven om in het seizoen alles eruit te kunnen halen!

Als een van de laatste velden waren de Eerstejaars Dames aan de beurt. In dit veld is dit jaar door verschillende verenigingen maar liefst 2x het record van 2017 verbroken. Met een tijd van 07:50,8 haalden onze acht dames de finishlijn. Het veld is sterk, dat bleek. Maar deze dames hebben de wil en de kunde om de komende maanden hard te werken en te laten zien dat zij degenen zijn die hun boot hard de finishlijn over kunnen krijgen!

 

Zoals onze competitiecommissaris zou zeggen ‘it was lit’. Tot volgend jaar!

 

Met rood-witte groet,

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus