Waarde leden,

Op de ZRB gaat het er allemaal net wat anders aan toe dan bij andere 2K weekenden. Er zijn slechts 4 banen in plaats van 6 of 8 en bij de klassementsvelden worden 1000 meters geroeid in plaats van 2000 meters. Ook de dagen zijn omgedraaid: waar normaal klassementsvelden op zaterdag zijn uitgeschreven is dat op de ZRB op zondag. Sommigen vinden deze veranderingen verschrikkelijk, anderen vinden het wel weer een nieuwe uitdaging.

Op de zaterdag hebben zowel de EJLD als de EJD helaas geen finale gehaald. EJL had direct finale en wist de eerste kilometer bijna naast Boreas te blijven liggen, maar uiteindelijk wist Boreas aan het langste eind te trekken wat resulteerde in een tweede plaats voor Saurus. Jeroen won zijn voorwedstrijdstrijd in de skiff en heeft dus A-finale mogen varen. In diezelfde voorwedstrijd werd Bart vierde. In het HB 4+ veld was het in de finale een spannende strijd tussen Saurus en Vidar, waarbij de boegbal van Vidar uiteindelijk 1,5 seconde eerder dan die van onze EJZ over de finishstreep kwam.

Anne-Aimee en Keet hebben een sterke race neergezet in de voorwedstrijd, maar het was niet genoeg voor een plek in de A-finale. Dominique en Thamar zetten een derde tijd neer in de finale van het sterk bezette LDG 2x veld. Henry en Till hadden niet helemaal hun dag en behaalden een derde plaats. Laurens en Carsten kwamen helaas niet verder dan de voorwedstrijd. Gerard won zijn voorwedstrijd waarna hij ook een derde plaats behaalde.

Op de zondag werden er time-trials voor het klassement gevaren. Helaas kwamen de meeste ploegen tekort voor een plaats in de halve finale. Zo ook Dominique en Thamar, die vervolgens wel de C-finale hebben gewonnen. De lichte mannen ploegen, dus EJL en TJL, waren de enige ploegen die door gingen naar de halve finale. De halve finales en finales bestonden uit 1 tegen 1 races, wat weer iets nieuws was en spannend. EJL won de halve finale en werd, net als op de zaterdag, wederom tweede in de A-finale. TJL won de B-finale en zijn dus derde geworden in het LHDev 2x veld.

Op naar de Bosbaan voor de ARB!

 

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus