Waarde leden,

Saurus heeft wederom een succesvol weekend achter de rug, met maar liefst twee kwalificerende blikken behaald door Gerard en EJL! Ook de andere ploegen hebben mooie resultaten laten zien op de Westelijke Regatta.

De Eerstejaars Lichte Dames grepen op zaterdag nog net naast de klassementspunten, maar lieten zondag een hele sterke race zien waarbij ze een derde plaats in de A-finale bereikten. Julia heeft op zaterdag met Luca van Skoll in de 2x gevaren en op zondag haar debuut in de skiff gemaakt. Het was een uitdaging om tussen de balletjes te blijven, maar ze heeft dapper gestreden. De Eerstejaars Dames hebben de stijgende lijn weer ingezet wat zelfs resulteerde in hun eerste A-finale!

Op de zaterdag lieten de mannen van EJL al zien dat ze erg goed meekwamen in het LHEj 4+ veld door daar een tweede plaats neer te zetten. De volgende dag kwamen de mannen goed uit de start en lagen al snel eerste. In de eindsprint werd het nog even spannend, maar ‘voor liggen is voor blijven’ en zo kwamen ze met het puntje als eerste over de finish. Jeroen en Alexander zijn in een combi 4+ gestart. Deze combi liep wat minder goed, maar zo hebben ze wel extra race ervaring op kunnen doen. Eerstejaars Zwaar heeft dit weekend voor het eerst met de voltallige ploeg kunnen starten; iedereen is weer fit en heel. Ze hebben laten zien goed in het veld mee te komen door op zaterdag wederom klassementspunten te pakken en op zondag een derde plaats neer te zetten.

Anne-Aimee en Keet hadden opnieuw een erg zware loting op de zaterdag. ’s Middags hebben ze een dominante B-finale gevaren waarbij ze bewezen dat ze eigenlijk in de A-finale thuishoren.  Dominique en Thamar hebben een tweede tijd neergezet in de A-finale. Met deze uitslag staan ze op een gedeelde eerste plaats in het klassement! Henry en Till hebben op de zondag een goede race neergezet waarbij ze weer, net zoals op de Damen, tweede zijn geworden. Met slechts één seconde achter de winnaar waren ze dicht bij een bezoek aan kapper Gaston.

Laurens is slechts één keer de baan over gegaan dit weekend, namelijk in de 2x combi met Phocas in het HB 2x veld waar direct finale was. Ook Gerard had op beide dagen direct A-finale. Op de zaterdag was de combi met Guido van Theta succesvol, wat leidde tot winst in het HE 2x veld!

Ik hoop jullie allemaal donderdag om 21:00 op de blikkenborrel te zien. Hier zullen we terugkijken op de successen van het weekend en worden Rik, Ivo, Luke en Luuk kaal geschoren. Tot donderdag!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus