Waarde leden,

Tientallen Sauriërs waren afgelopen zondag aanwezig op de Varsity om de wedstrijdploegen en TopC4+’en aan te moedigen en te genieten van het heerlijke weer.

De dag begon met de dames TopC4+. Vanwege het volle programma hebben de TopC4+’en een time-trial geroeid en waren er geen finales. De dames vonden de time-trial beter gaan dan verwacht. Zij behaalden een prima 7e plek in een veld van 16 inschrijvingen. De overnaadse boot bleef goed drijven, waar ik de MatCie graag nog een keer voor wil bedanken! De heren TopC4+ behaalde een 10e plaats in een veld van 18 inschrijvingen.

Bij de wedstrijdploegen moest er in de voorwedstrijd hard gevaren worden om ’s middags nog een keer de baan op te mogen voor een finale. Bij de EJLD was er enigszins stress voor de start. Bij het opriggeren bleken de drukstangen te ontbreken en vervolgens kwamen de lichte dames er op het water ook nog eens achter dat de ballast was vergeten. Gelukkig kan coach Kim heel erg hard fietsen en was de ballast er precies op tijd. Helaas ging de voorwedstrijd niet zoals verwacht en gingen de lichte dames niet door naar de A-finale. Zowel de EJD als EJL hebben in de voorwedstrijd één ploeg achter zich weten te houden. Ook dit was niet genoeg voor een plekje in de finale. Ondanks dat ook EJZ de A-finale mis heeft gelopen, hebben zij een mooie 5 punten binnen weten te halen voor het klassement.

Keet en Anne-Aimee waren naast Dominique en Thamar geloot in de voorwedstrijd. Voor Anne-Aimee en Keet hield het avontuur na de voorwedstrijd helaas op. Dominique en Thamar hebben met het behalen van een tweede plaats een plekje in de finale kunnen veroveren. Tijdens de finale werd er raar opgekeken toen er ‘Allez Saurus’ werd geroepen naar een Phocas boot. De dames haalden hier een nette derde plaats.

Drie Saurus boten zijn tijdens de Varsity niet aan de start verschenen maar hebben hard getraind in Maastricht. Deze mannen zullen aankomend weekend naar Gent reizen om zich daar te gaan meten met de concurrentie. Henry en Till starten in de 2x, Laurens en Camiel ook in de 2x en Gerard weer in zijn vertrouwde skiff. Graag nodig ik jullie uit om de middengroep mannen aan te komen moedigen in Gent dit weekend!

 

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

 

Overzicht resultaten:
EJLD                                      08:09,60, [6/6] voorwedstrijd 3
EJD                                        07:17,13, [4/5] voorwedstrijd 3
EJL                                         06:35,90, [4/5] voorwedstrijd 3
EJZ                                         07:02,80, [2/6] voorwedstrijd 4
Keet en Anne-Aimee     08:04,06, [4/4] voorwedstrijd 1
Dominique en Thamar   07:57,88, [2/4] voorwedstrijd 1, 08:10,88, [3/6] A-finale

TopC4+                                08:14,60, [10/18] time-trial
Dames TopC4+                 08:43,35, [7/16] time-trial