Nabeschouwing Tromp Boat Races

 

Afgelopen weekend op 19 en 20 oktober hebben de Tromp Boat Races plaatsgevonden voor onze middengroep selectie.

 

De zaterdag begon met een ritje vanuit hotel Stoorvogel richting RV Cornelis Tromp, in de stromende regen weliswaar. Maar na wat bemoedigende woorden van onze botenhuiscommissaris besloot de zon toch maar tevoorschijn te komen.

De eerste race ging van start in blok 2, hier beten Tom en Ezekiel het spits voor Saurus af. Tom manoeuvreerde makkelijk door de bochten heen en zette een nette prestatie neer in het LH1x veld. Hierna kwam de volgende Saurus ster in zicht, echter in het nauw gedreven door een andere boot. Vanzelfsprekend begon de materiaalcommissaris te roepen om bij te sturen, onder het mom materiaalbesef. Gelukkig zijn beide boten, na een kleine aanvaring, veilig de brug onder door gekomen en heeft ook Ezekiel een mooie tijd neergezet in het LHSB1x veld!

In de middag begon het blok met wat lichte pikken in een zwaar veld, kan gewoon. Echter bleek voor hen de combinatie niet in de kant varen en hun bakboordafwijking iets minder succesvol. Je leeft, je roeit en je leert, volgende keer beter. Hierna kwamen Saskia en Zilla, die er na twee kilometer achter kwamen dat zo´n vijf kilometer toch echt wel lang is, zeker als je hoofd nog naar korte baan staat. Misschien hebben ze niet het beste uit henzelf kunnen halen, maar deze dames zijn wisten alsnog in het midden van het veld te belanden.

 

Ook was hier de FotoCie aanwezig, waar met gevaar voor eigen leven door een wraakzuchtige Shetland pony door Ezekiel prachtige plaatjes zijn geschoten. Deze foto´s zijn te vinden op de pagina van de FotoCie.

Hierna kon het bestuur terug naar hotel Stoorvogel, waar een heerlijk kaastoastje lag te wachten.

De volgende dag begon het vroege ochtendblok voor de dames in de skiff en de 2-. Gelukkig waren er geen ochtend humeuren en hadden ze allemaal veel zin in de race die ging komen. Nadat alle boten geriggerd waren was het tijd om onze fantastische vloot aan kleine nummers naar het vlot te brengen, hier kwamen alle handen die we hadden van pas!

     

Ook bij deze dames bleek de brug waarop we stonden, die vlak na een bocht lag, een groot hekelpunt in de baan. Echter hebben ze met goede correcties stuk voor stuk (en soms met wat extra metertjes) deze getrotseerd, lekker gewerkt dames!

Molly is als snelste skiff van deze Saurus dames geëindigd, met een mooie tijd van 24:19.1, goed gedaan!

Voor meer tijden kun je kijken op https://hoesnelwasik.nl/tbr/19/SAU/vereniging

 

Aankomend weekend zal de Asopos Najaars plaatsvinden voor onze mogelijk nieuwe lichting wedstrijdroeiers, deze roeiers wens ik alvast veel succes!

 

Met rood-witte groet,

 

Annelies van Engelen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus