Waarde leden,

Voorheen de eerste, maar nu de tweede in de rij voor het Najaarsbokaal: de legendarische Thêta Herfstregatta. Vorig jaar was het de enige corona-proof competitiewedstrijd die werd georganiseerd, dit jaar was de versie helemaal compleet, inclusief tentfeest.

De zaterdag begon al vroeg, in het eerst blok startten de dames van Supriem in het DErv4+ veld, na een voortvluchtige achtervolgingsrace eindigde deze op een 6de plek in Poule 3.  Na een korte lunch van (vega)burgers en unlimited-koffie was het alweer tijd voor het tweede blok. Poule 2 van de DErv4+ ging van start en Mi Rowsu vloog met een spetterende sprint naar de 7de plek. Terugkijkend op deze prestaties en vooruitkijkend naar het spektakel wat zich zou gaan voltrekken op de zondag werd de tap aangesloten en de hitjes warmgedraaid. De voetjes gingen van de vloer, het bier vloog door de lucht en de eerste brasjassen werden gescheurd: Het tentfeest was weer terug.

Deze rijkelijke avond moest ons warm houden op de zondag, want van de zon en het weer moesten we het zeker niet hebben. De zondag was wat drukker, maar liefst 6 ploegen van Saurus waagde zich aan de 2100m achtervolgingsrace en de daaropvolgende 250m sprint. Na wat gekloot met de rugnummers vertrokken de ploegen Oud- TopC4+, kROWketten/Vino Ergo Sum en Incapaalbel richting de start. Oud-TopC4+ bewees zich weer een waardig tegenstander in het HErv4+ veld, en finishte op de 6de plek van Poule 1. Incapaalbel is een naam die we al een tijd niet op het water hebben gezien, maar na een zoekend begin vonden de Heren toch een waardige 9de plek in het losse inschrijvingen H2x veld. De winst van de dag werd uiteindelijk gepakt door de Dames van kROWketten/ Vino Ergo Sum in het DErvC4+ veld, getaart op de Thêta Herfstregatta! Na een barre tocht als beste tijd over de finish op de 2100m, en ook op de 250m sprint was deze ploeg uit Maastricht het pronkstuk van het veld.

Blok 4 bracht ons vele memorabele momenten, na een tijdje schuilen in de BoWa en opnieuw een sessie unlimited-koffie was het weer tijd om op de fiets te springen en de volgende ploegen aan te moedigen: Sunergos, Spetterling I en Spetterling II. Als eerste was Sunergos aan de beurt, na wat opstart problemen met een dol, een vage stoelendans van Laga en knap sturen van Jet kwamen de Heren als 2de over de finish in het HErv4+ veld! Veel tijd om na te praten was er niet, want we moesten snel terug naar brugje Geldrop om onze twee D2x aan te moedigen. Een rustige wachttijd was er helaas niet bij omdat een dubbeltwee van Argo vol de oever doorboorde, hoe die boegbal het heeft overleefd is mij nogsteeds onduidelijk…Na de reddingsactie vanuit bestuur en de kamprechters was het eindelijk zover, beide boten van Spetterling kwamen met souplesse het brugje onderdoor. Het riet ontwijkend ging Spetterling I richting de finish, maar werd helaas in de weg gelegen door een zinkende dubbeltwee (afkomst onbekend). Maar alsnog, een nette 10de plek voor Spetterling I en Spetterling II eindigde op 8ste plek.

En dat brengt mij op het einde van het weekend, wind en weer overleeft trokken de Sauriërs verder richting het zuiden, terug naar de warmere oorden. Het was weer mooi geweest, aan alle aanwezige dank dat jullie er waren, en aan de ploegen felicitaties, goed gedaan. De volgende is de Knorrenstein Memorial Regatta, op 16 oktober in Enschede, tot dan!

Met rood-witte groet,

Han Reuvers
Vice- Voorzitter & Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus