Afgelopen weekend startte onze TopC4+ ploegen en een aantal clubploegen op de Bosbaan de Amstel Skoll Cup. De zaterdag was een rustige dag waarin alleen de Heren TopC4+ en de Bestuurs2x in actie kwam. De Heren kwamen op deze dag helaas niet verder dan een plaats in de C-finale, zij werden daar uiteindelijk vierde. Aan het einde van de dag stonden Saskia en ik aan de start, het startje ging goed maar de eindsprint was helaas niet voldoende om Orca van de winst af te houden.

Saskia kon zich de dag daarop echter revancheren in de skiff, in het DCL1x veld wist zij 2e te worden. Ook de Clubdames wisten in de Coelo te verassen en na een zeer spannende voorronde bemachtigde ze uiteindelijk een plek in de A-finale. Hier werden zij 6e, maar met veel bokaalpunten op zak kijken zij tevreden terug op de Skoll Cup. Ook de Mittelgruppe Klup bereikte de A-finale, in een spannende finale werden zij uiteindelijk 3e. De Dames TopC4+ werden 2e in hun voorwedstrijd, wat net niet snel genoeg was voor een plek in de A-finale. In de B-finale werden zij 4e waar ze uiteindelijk nu 10e in het Klassement mee staan.

De competitiesectie zal nu pas op het laatste weekend terugkeren op de Bosbaan tijdens de Orca Slotwedstrijden. Al onze competitieploegen zullen op 28/29 april de PEIL in Delft starten, waar hen die zware 4,5 kilometer te wachten staat.

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus