Afgelopen zaterdag was het dan zover, de NOOC Bakboord Bokaal ploegen begaven zich naar de mooiste vereniging van Nederland om de 5e editie van de Saurus International Regatta te roeien. In de vroege ochtend startte Nienke & Emma in de 2x waar zij helaas Argo niet wisten te verslaan. Daarna was het aan de eerste NOOC poule van de dag, Dames 3. Hierin startte Slagrowm en Brakboord. Vooral Slagrowm wist een sterke 1500 meter neer te zetten waarmee zij voorlopig op plek 1 stonden, helaas ging de 250 wat minder waardoor zij eindigden op een 6e plaats. Brakboord eindigde op een 9e plaats.
Na de scheepsvaartpauze kwamen de volgende ploegen namens Saurus weer aan bod. In het 8+ veld startten de Viramitas 8+ en de Club van 100 Mix8+. Viramitas wist helaas niet de Hasseltse 8+ te verslaan, maar zij deden het verticaal eer aan door met een mooie combinatie van eerstejaars en ouderejaars te starten. De Club van 100 startte in een mix van haar leden waarvan sommigen weer eens na lange tijd in de boot konden stappen. Zij werden uiteindelijk 3e in hun veld. Hierna kwamen weer de eerstejaars aan beurt. Aquaholics startten wederom tussen de sterkste ploegen uit de bokaal en wisten hier 7e te worden! De RuigeRiggerRidders kwamen in poule 3 helaas niet verder dan een 10e plaats.

Vervolgens brak alweer het laatste blok van de SIR aan. De heren van Incapaalbel roeiden weer in poule 1. Na 2 sterke races eindigden zij op een 7e plaats, hun beste resultaat tot nu toe! Tenslotte was Dames poule 2 aan de beurt. RowSEETJES en Namaka konden zich als laatste ploegen op de SIR bewijzen, voor RowSEETJES zat er helaas niet meer in dan een 16e plaats. Tot slot was het aan de dames van Namaka om de Saurus eer hoog te houden. Na een teleurstelling op de Rottebokaal waren deze dames gebrand op de overwinning en met een thuisvoordeel op zak moest het op 2 juni gebeuren. Met zowel de snelste tijd op de 1500 als de 250 was er geen twijfel over mogelijk wie de sterkste was in poule 2. Van harte gefeliciteerd dames!

De overwinning kon natuurlijk mooi worden gevierd met een overheerlijke vlaai en vele biertjes op het Knordinair feest. Al met al was het een prachtige dag, ik wil graag nog iedereen bedanken die op deze dag aanwezig was. Dankzij jullie hebben we er een ontzettend mooie wedstrijd van kunnen maken waar we als Saurus heel trots op kunnen zijn!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus