Waarde leden,

 

In het weekend van 1 en 2 mei heeft de RSM SIR plaatsgevonden. De RSM SIR wordt jaarlijks op onze eigen Zuid-Willem verroeid. Het is een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen, getraind of ongetraind, onervaren of ervaren, het maakt allemaal niet uit, want onder andere op deze twee dagen worden Sauriërs verbonden.

De wedstrijd had ook dit jaar weer een 1750 en 250 meter. Een 1750 meter is natuurlijk een behoorlijk lange afstand als je ongetraind de boot instapt. De 250 meter is daarentegen voorbij voordat je het door hebt. In totaal hebben er 28 verschillende combi’s mee gedaan op 1 of 2 mei. Waarvan er behoorlijk wat een blik en borrelpakket binnen hebben weten te slepen.

In het eerste blok heeft SIRCie ’21 het opgenomen tegen EJL21. Bovendien heeft MGD een race gevaren tegen MGZ, en hebben de dames van Blik en Janneke gestreden tegen de dames van Tesla. Ook mochten de dames C4’en in dit blok de race starten. Supriem, kROWketten, Maasmeerminnen en TopC4+ dames mochten voor de vierde keer dit jaar een wedstrijd starten. Supriem en kROWketten gaan al een tijdje nek aan nek, maar nu was toch echt de winst voor de dames van kROWketten.

In het tweede blok mochten de dames van Linque racen tegen de dames van Vivaeda. Hoewel de race ontzettend gelijk op ging, hebben de dames van Vivaeda toch gewonnen doordat zij de sprint net iets sneller gedaan hebben. ’s Middags was het ook de beurt aan een aantal bijzondere combinaties. Cox&Paproeika, BerberBerBer, Talenten2019, Spetterling, Jannice&chEMdler en Roeimaatjes mochten ook de 1750 en 250 meter starten.

Zondags was het de beurt aan Jelle en zijn coach Vianne. Dat zij kunnen samenwerken dat is gebleken, want zij hebben de winst voor het mix dubbeltwee veld behaald. Ook was het in het eerste blok tijd voor nog een aantal C4’en, zo hebben de heren van TopC4+ en dames van Mi Rowsu en Stoere Stuurtjes lekker geroeid. Wel is gebleken dat de dames van Stoere Stuurtjes een goede carrière keuze gemaakt hebben.

In het tweede bok was het tijd voor nog meer viertjes. De dames van Nynève, de dames en heren van Volle bak en de dames van EJLD hebben een keurige tijd neergezet. De EJLD waren toch nog altijd sneller dan de talenten2019! Tot slot was het tijd voor nog een paar achten, dat waar de RSM SIR natuurlijk een beetje om draait! De heren van Sunergos namen het op tegen de heren van Librium, waarbij uiteindelijk de winst naar Sunergos ging. Ook deden de EJD’21 en de M.S.R.V. vriendjes mee, waarbij EJD’21 uiteindelijk geblikt heeft!

Het was een onwijs geslaagd weekend met niet alleen roeien, maar ook veel gezelligheid langs de kant en op de socials! Zelfs onze Secretaris kreeg het compogevoel eindelijk weer eens!

Mijn dank gaat uit naar RSM en alle aanwezigen op de dag zelf. In het bijzonder wil ik SIRCie’21 bedanken voor hun inzet, positieve houding en veerkracht gedurende het hele jaar! Opdat er nog vele mooie edities mogen volgen!

 

Met rood-witte groet,

 

Anouk van der Linden

Competitiecommissaris h.t der M.S.R.V. Saurus