Afgelopen weekend vond de 35e editie van de Rottebokaal plaats op de Willem Alexander Baan te Zevenhuizen. In een mooi mei-zonnetje konden we de zaterdag genieten van het roeien van onze competitiesectie en de daarbij behorende biertjes. In de ochtend was het Incapaalbel die als eerste Saurus ploeg aan de start verscheen. Nadat ze indruk hadden gemaakt op de PEiL met een 2e plaats in Poule 2 mochten ze nu van start gaan tussen de sterke ploegen in Poule 1. Hier wisten zij uiteindelijk een plaats in de C-finale af te dwingen waar zij 5e werden.
Hierna waren de Dames TopC4+ aan de beurt, na een steady 1000 meter mochten zij de B-finale starten in het NOOC Klassement waar zij 6e werden.

De rustige zaterdag werd tot een apotheose gebracht met de sprints die eraan kwamen. Hier konden Timo & Antal en de IntegraCie hun kwaliteiten op de 500 meter en de 250 meter laten zien. De Clubheren werden uiteindelijk 4e in een veld waar de verschillen miniem waren. Hier pakken zij weer veel bokaal punten mee. Vervolgens roeide de IntegraCie op naar de start. Voordat ze überhaupt konden gaan bouwen hadden ze al een officiële waarschuwing te pakken. Kamprechters vinden paarse polo’s en felle leggings maar verwarrend. Na een race vol passie en doorzettingsvermogen kwamen zij uiteindelijk uit op een 11e plaats.

Nadat het Rottebokaal feest tot een einde was gekomen, moest iedereen weer fris en fruitig klaar staan bij de BoWa. In Dames Poule 1 startte Rowseetjes en Aquaholics, de Aquaholics roeide weer naar een hoge klassering, zij werden in de B-finale 5e. Rowseetjes werden 3e in de D-finale. Als enige gladde boot van de dag kwamen hierna de Clubdames. Het leek er voor lange tijd op dat zij weer in een plek in de A-finale zouden bemachtigen, maar door een snoek vlak voor de finish kwamen zij uiteindelijk in de B-finale terecht. Hier lieten zij zien dat zij daar totaal niet thuis horen door deze met ruime afstand te winnen!
In het middagblok roeide maar liefst 3 Saurus ploegen in hetzelfde veld. Namaka, Brakboord en Slagrowm kwamen in actie in Dames Poule 2. Brakboord en Slagrowm roeide uiteindelijk tegen elkaar in de D-finale waar zij 3e en 1e werden. Na een sterke voorwedstrijd wist Namaka zich te plaatsen voor de A-finale. Na een ontzettend spannende race waarin de dames alles hebben gegeven, kwamen zij uiteindelijk uit op een zure 2e plaats. Maar we gaan Namaka ongetwijfeld weer terug zien in Poule 1, waar zij thuis horen.
De Heren TopC4+ startte uiteindelijk in de C-finale waar zij 2e werden.

De tussenstand van de bokaal zal snel online komen op de site van het NOOC. Hierna zullen de eerstejaars dus weten in welke poule zij op de SIR mogen roeien!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus