Waarde lezers,

Deze editie van de Compo-beschouwingen zal wat langer zijn dan normaal omdat deze zowel een nabeschouwing als voorbeschouwing bevat. Extra lang leesplezier dus!

Meer dan een week geleden vond de PEiL plaats in Delft. Al onze eerstejaars zijn door wind en weer de boot ingestapt om een zo snel mogelijke 4,5 k neer te zetten. Het blijkt maar dat onze eerstejaars comporoeiers van de lange adem zijn. Door het weekend heen werden er uitstekende resultaten neergezet.

Op de zaterdag mochten de Heren TopC4+ het spits afbijten, na een ietwat teleurstellende Skoll Cup wisten zij zich deze race te herpakken en werden zij 12e. De mannen zijn nu vastberaden om deze stijgende lijn de rest van het seizoen vast te houden.
Hierop volgde de Clubdames, in een sterk bezet veld wisten zij 6e te worden waarmee ze weer een mooi aantal punten voor de bokaal pakten.
Een blok later mocht het eerste jaarteam aan de start verschijnen. De RowSEETJES gingen hard van start en wisten dit goed vast te houden, in poule 3 werden zij 4e.

Aan het einde van de middag waren de mannen van Incapaalbel aan zet. Doordat ze al eerder een 4,5 kilometer hadden getraind stapten ze vol van zelf vertrouwen de boot in. Net als de RowSEETJES gingen de mannen voortvarend van start. Tijdens hun race werd de ene na de andere ploeg ingehaald, en voor een lange tijd leek het erop dat ze de eerste taart van het seizoen zouden trekken. Maar helaas, hun tijd was uiteindelijk goed voor een 2e plaats in poule 2.
De eerste taart van het seizoen werd gelukkig een uurtje later binnen getikt door Rosalie, die de PEiK startte!

Na een geslaagd feestje bij Proteus, verscheen men zondag weer vroeg op Lijm & Cultuur. Zoals de dag ervoor mocht de TopC4+ weer als eerste aan de start verschijnen. De Dames voeren een steady race waarmee zij 10e werden en dus evenveel punten in de wacht sleepte voor het NOOC Klassement.
Hierna waren Brakboord en Slagrowm aan de beurt in dames poule 2. Brakboord wist een aantal ploegen in te halen waardoor zij uiteindelijk 7e werden. Slagrowm had helaas een wat mindere dag met de 24e plaats als gevolg.
In het één na laatste blok van de dag startten de sterkste roeisters van de Bakboord Bokaal hun race. In poule 1 werd Saurus vertegenwoordigd door Aquaholics en Namaka. De Aquaholics startten als eerste van hun veld en konden door stuurvrouw Merel de ideale lijn op de Schie varen. Door hun harde werken bereikten zij een knappe 6e plaats! Ook Namaka legde de boot goed weg, waardoor zij uiteindelijk 10e wisten te worden.
Zoals alle mooie dingen kwam ook de PEiL tot een eind. De dag werd afgesloten met de RuigeRiggerRidders in heren poule 3. Hoewel alle ploegen om hen heen aan het snoeken en het vloeken waren, gingen zij gestaag door. Na een vermoeiende race waren zij 7e.

 

Voorbeschouwing Rottebokaal

Nu onze wedstrijdsectie net is teruggekeerd van de Willem-Alexander Baan zal aankomend weekend, de competitiesectie naar Zevenhuizen afreizen voor de Rottebokaal. Hier zullen zij zowel een 1000 als een 2000 meter roeien.

De scores van de PEiL zijn zojuist op de site van het NOOC gezet, waardoor ook bekend is wie in welke poule zal starten. De rekensheet werkt soms op een aparte wijze, waardoor er toch wat verschuivingen hebben plaats gevonden in de stand. Zie https://www.nooc.nl/ voor meer informatie.

Bij de Heren zal Incapaalbel tussen de grote jongens van poule 1 hun geluk mogen beproeven.
De RuigeRiggerRidders zullen zich voorlopig nog tevreden moeten stellen met een plek in poule 3.

Bij de Dames is er heel wat geschoven. Aquaholics blijft stabiel in poule 1 staan, terwijl RowSEETJES door hun snelle tijd van de dag de sprong hebben gemaakt van poule 3 naar poule 1!
Namaka zakt terug naar poule 2, maar na het mooie resultaat van afgelopen weekend zullen zij op de Rottebokaal één van de favorieten zijn voor de taart. Ook Brakboord en Slagrowm blijven in poule 2.

Naast het roeien zal er op de Rottebokaal ook worden gefeest. Dit jaar zal het feest plaatsvinden in het Excelsior stadion, waar in plaats van goals vele biertjes naar binnen zullen worden getikt!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus