Waarde leden,

Aan al het moois komt een einde en zo ook aan het competitieseizoen. Op de Orca Slotwedstrijden hebben de eerstejaars, de clubroeiers, gelegenheidsroeiers, lenteroeiers, commissies en bestuur gestreden voor de allerlaatste kans op glorie en taart.

De dag begon al vroeg op de Bosbaan met de races van Brakboord, Slagrowm en Incapaalbel. Brakboord bereikte de C-finale en Slagrowm de B-finale in Dames Poule 3 waar zij 4e en 6e werden. Incapaabel wist helaas niet zo’n goed resultaat als op de SIR te halen, maar met een uiteindelijke plek in Heren Poule 1 mogen zij zeker tevreden terug kijken op hun seizoen.

Hierna kwamen de TopC4+ ploegen, Aquaholics en Namaka aan de beurt. De Dames TopC4+ zette wederom 2 zeer sterke 1000 meters neer wat uiteindelijk goed was voor een 5e plaats in het Klassement! Aquaholics kende een wat mindere voorwedstrijd waardoor zij helaas de D-finale moesten roeien. Namaka daarentegen wist te imponeren in Dames Poule 1 met een plek in de A-finale! De Heren TopC4+ wisten helaas de lijn van de Okeanos Sprints niet door te trekken en moesten het uiteindelijk stellen met een 2e plaats in de D-finale.

Rond de middaguren kwamen 2 Heren LenteC4+ ploegen namens Saurus aan de start. Zij roeiden beiden een sterke race die goed was voor een 2e en 3e plaats in hun heat. Ook kwam ondergetekende nog in actie, in een imponerende tijd van 3:03 wist deze als snelste Compo aan te leggen op het erevlot.
Er waren gelukkig ook nog 2 skiffeurs op de dag die het er wat beter van af brachten. Ida en Juul roeide tegen elkaar in het D1x veld waarin Juul de B-finale wist te bereiken.

Ook waren er maar liefst 2 dubbel twee’s aan de start te vinden. Hubert en Timo roeide onder het alias “Vouw-een-bakboord” naar helaas geen finale plaats. Maar ze hebben zeker van hun eerste 2k genoten, dus wie weet smaakt dit naar meer volgend seizoen. Tot slot kwam de Penning/Wedcom mix aan de start. Met een bak aan wedstrijdervaring in deze dubbel wisten ze met een vernietigende eindsprint de 2e taart van de dag binnen te halen!

Na een overheerlijke BBQ vertrokken we naar Camping Amsterdamse Bos om ons daar klaar te maken voor het Composlot feest in Club Panama. Na een geslaagde camping borrel (inclusief stille cantus) werd het feest bereikt. Na een geslaagd feestje moest iedereen weer vroeg de tent uit voor de zondag.

Op deze dag roeide de Rowseetjes nog in Dames Poule 2 waar zij de D-finale wisten te winnen. Ook startten 3 Dames LenteC4+ ploegen die 3e, 4e en 6e wisten te worden. Het hoofdnummer van de dag was het NSK C4+ roeien waaraan onze TopC4+ ploegen en Namaka deelnamen. Voor de Heren TopC4+ en Namaka was helaas de voorwedstrijd het eindstation. De Dames wisten echter met 2 sterke 1000 meters de A-finale te bereiken! Hier roeiden zij een sterke 2k waarbij ze mooi door hun veld opschoven naar een uiteindelijk 3e plaats. Een zeer knappe prestatie in dit sterke veld, van harte dames!
De Clubdames sloten ook hun bokaal af, voor hen zat er helaas deze keer geen finale in. Maar ook zij mogen terugkijken op een geslaagd seizoen met veel bokaalpunten.  Op de zondag kwamen ook nog de SIRcie, Soccie en het 35e CommissieBestuur aan de start. Waarin laatstgenoemde hun heat wist te winnen.

Dit was dan de laatste competitie nabeschouwing van het seizoen. We kunnen als Saurus zijnde terugkijken op een mooi seizoen met vele hoogtepunten. Ik heb in ieder geval genoten van alle roeiers op zowel het water als de kant en hoop jullie allemaal ook!

Met rood-witte groet,

Luc Fey
Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V.