Waarde leden,

Afgelopen weekend was het zover, de NSRF, alweer het laatste wedstrijdweekend van het seizoen. En daarmee ook meteen de allerlaatste nabeschouwing van seizoen 2017-2018.

Zaterdag begon het al vroeg met de lichte dames talenten 4*. Ze lieten een hele mooie race zien, waarbij in de eindsprint Argo ze helaas voorbij ging en Argo door mocht naar de finale.

Bij de EJLD heeft op zaterdag Lytske weer meegeroeid. Op zondag werd er een goede voorwedstrijd gevaren en ook een mooie finale, waarbij uiteindelijk Laga er met de winst vandoor ging. Julia heeft op zaterdag met Orca in de 2x gevaren en op zondag in de skiff. In de skiff heeft ze wederom laten zien dat ze ontzettend veel progressie heeft gemaakt en een hele mooie race gevaren. De EJD heeft op beide dagen in viertjes gevaren. Op de zondag zijn ze daarnaast nog een keer samen in de 8+ gestapt. Het was een erg spannende voorwedstrijd, waarbij vanaf de 1500m Saurus en Phocas naast elkaar lagen voor een plekje in de finale. Helaas liepen de dames van Saurus de finale nèt mis.

Jeroen en Bart hebben beide dagen in de 2x gevaren. De eerste 1000m ging goed, bij het tweede gedeelte van de race was de tank een beetje leeg. Het viertje van EJL maakte het op zaterdag lange tijd spannend door 1500 meter vlak achter Vidar te blijven liggen. De laatste 500 meter zijn ze er hard voorbij geschoven, met een blik in het LHEj 4+ als gevolg! Tijd om lang bij deze prestatie stil te staan was er niet, slechts een uur later werd er alweer in de 4- gestart. Ook op zondag zijn ze in de 4- gestapt, waarbij ze twee ploegen achter zich hebben gelaten.

foto van FotoCie Saurus.

Ook de mannen van EJZ maakten het erg spannend op zaterdag met Vidar. Zowel Saurus als Vidar waren gebrand om van elkaar te winnen, want de ploeg die harder zou gaan zou top 3 in het klassement eindigen. Uiteindelijk was het Saurus die eerder over de finish kwam, door een mooie tweede plaats neer te zetten. ’s Avonds werden de mannen en het stuurtje gehuldigd voor het behalen van de derde plaats in het klassement. Vanaf nu zijn ze een prestatiepunt rijker!

foto van FotoCie Saurus.

Keet en Anne-Aimee hebben een goed weekend gehad. Op zaterdag hebben ze een mooie tweede plaats neergezet met Skoll in de 4x. Op zondag werd de voorwedstrijd gewonnen in de 2x en vervolgens een derde plaats in de finale behaald, waarbij ze de winnaars van het klassement achter zich lieten. Dominique is alleen op zaterdag de baan over gegaan in het zwaar bezette LDE 2x veld. Till en Henry stapten op zaterdag met Theta in een 4x. De mannen roeiden goed samen en zette dan ook een mooie derde plaats neer. Op zondag werd er weer in de 2x gestart en ook hierbij werd een derde plaats behaald. Laurens liep met zowel de 2- als de 2+ helaas de A-finales mis. De door Jasmijn gestuurde 8+ werd vierde in de A-finale.

In de pauze zondag mochten acht stuurtjes van Saurus zich bewijzen in het stuurtjes veld. Het was duidelijk dat er een heleboel stuurtjes in de boot zaten: er kwamen bijna meer stuurcommando’s vanuit de boot dan vanuit stuur Luc. Al kwamen ze niet als eerste over de finish, ze waren wel snel bij het erevlot waar ze op de foto konden. Daarna was het tijd voor nog meer leedvermaak bij de functie achten. Voorzitters, secretarissen, penningmeesters, wedstrijdcommissarissen, competitiecommissarissen en sociëteitscommissarissen namen het hierbij tegen elkaar op. De dubbele overwinning (als eerste over de finish en nog belangrijker, als eerste bij het erevlot) ging naar de wedcoms.

Voor Till, Henry, Dominique en Thamar is het seizoen natuurlijk nog niet helemaal voorbij. Zij mogen 16 t/m 18 juli nog in actie gaan komen op de European University Games in Portugal, waar jullie ongetwijfeld meer over zullen horen.

Al met al denk ik dat we terug mogen kijken op een mooi seizoen. Maar liefst elke ploeg heeft geblikt, drie ploegen zijn top drie geëindigd in het klassement en twee ploegen hebben een uitzending naar het EUG verdiend. Prestaties waar heel Saurus trots op mag zijn!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus