Nabeschouwing Novembervieren

Waarde lezers,

Vier kilometer, vier boten waarin Saurus start en vierdubbele kater van de constitutieborrel de dag ervoor. Het was weer tijd voor de Novembervieren!

De wedstrijd
De Novembervieren is een wedstrijd van vier kilometer die in Amsterdam wordt verroeid op de Amstel. Zoals de naam wellicht al verraad wordt deze race in een vier gevaren. Het idee kwam van een lid van de Hoop die de gedachte had dat vier skiffeurs in een boot hard kunnen gaan zeker is. Het plan viel in de smaak bij het bestuur en boordvieren werden toegevoegd aan het idee.
Zoals bij veel langebaan wedstrijden bestaat de baan uit vele bochten en bruggen. Om deze reden worden de novembervieren ook altijd geroeid met een stuur.

Onze deelnemers
Zoals hiervoor al benoemd zijn er dit jaar vier boten met Sauriërs gestart.

Een Saurus/Amstel/Phocas combinatie met Linde en Myrthe, gestuurd door Lytske. Een MGLD Saurus/Skoll combinatie met Lydia. Een MGLD Saurus/Aegir/Okeanos combinatie met Saskia en Zilla. En een voltallige Saurus boot van MGZ met van boeg naar slag: Coen, Nykle, Luc en Karel, gestuurd door Jasmijn.

 

 

 

 

 

 

De mannen van MGZ hebben laten zien dat ze niet stil hebben gezeten de afgelopen tijd. Ze zijn in het midden van het veld geëindigd met een tijd van 14:08.1. Goed gewerkt mannen!

De MGLD boten starten beiden in het LDG4* veld. Hier eindigden Saskia en Zilla op een 5de, en Lydia op een 9de plek.

De Saurus/Amstel/Phocas boot is in het Damesveld gestart en met een tijd van 15:55.9 de finish over gekomen. Daarna heeft lytske haar coxbox ingewisseld voor een fotocamera en heeft ze nog wat prachtige plaatjes geschoten van het roeigeweld. Deze zijn te vinden op de facebook van de FotoCie.