Waarde leden,

 

Afgelopen zaterdag was het dan ein-de-lijk zo ver. Het was tijd voor het NK Indoor Roeien, ofwel NKIR. De race die, zoals de naam al doet vermoeden, op de ergometer wordt verroeid. Dit hard-staan, hard-gaan evenement is een unieke wedstrijd in onze hoofdstad. In de Sporthallen Zuid was het wedstrijdgeweld te vinden.

De dag begon met Berber Hoogland die in het Dames Gevorderden veld een sterke tegenstand had. Hard work pays off, en dat is precies wat Berber heeft laten zien. De wekenlang hard trainen en een knappe eindsprint heeft in een tijd van 7:14,2 geresulteerd, een 11de plek gedeeld met een roeier van Njord.

In het LHG veld stapte Jelle Speldenbrink als langste van zijn veld de ergometer op. Met full focus stelde hij zijn dragfactor in. Njord dacht slim te zijn en eerder te beginnen dan iedereen. Gelukkig wordt dat allemaal geregistreerd en werd er een valse start geconstateerd door de organisatie. Met deze kleine onderbreking van zijn concentratie kon Jelle dan eindelijk zijn race varen.  Na een spannende strijd kwam Jelle met een tijd van 6:44,0 op een welverdiende 7de plek.

Daarna was het de beurt aan Bram Graus. Nadat er wat belangrijk informatie over de concurrent was ingewonnen was het tijd voor zijn eerste echte race. Gezonde zenuwen hielden hem scherp en met een grote portie vastberadenheid zette hij een PR van 10:42,6 neer. Een knappe prestatie!

Na een kleine pauze barste het geweld los tussen allen die zich een Zware Heer mogen noemen. Nykle Krijgsveld en Karel van Melle startten in het HSB veld en Luc Cornielje startte in het HE veld. Alle drie zetten een race neer volgens de boekjes. Een harde start, constant middenstuk en een eindsprint waarmee de tank leeg gaat. In het zware veld, plaats Luc zich met een tijd van 6:11,2 op de 8ste plek. In het HSB veld roeide Karel de 2000 meter in een tijd van 6:18,4 wat resulteert in een 20ste plek, en behaalt Nykle de 5de plek met een tijd van 6:04,1. Allemaal prestaties waar ze trots op mogen zijn!

Voor de kenners is het wel bekend dat ‘eye of the tiger’ voor aanvang van elke race wordt gedraaid. Helaas was de organisatie dit vergeten te doen bij alle races van de ochtend, maar na een paar subtiele hints vanuit verschillende deelnemers en coaches schalde dan toch eindelijk dit lied uit de speakers. Het was namelijk tijd voor EJZ met een race waar menig Sauriër een harstilstand kreeg van de spanning. Saurus ging er als een malle vandoor en vanaf het begin leek de race te worden gevaren door Njord en Saurus. Njord kwam steeds dichterbij maar Saurus leek de winst mee naar het Zuiden te nemen. In een bloedstollende eindsprint kwam Phocas ineens naar voren. Het was spannend tot de laaste haal, maar uiteindelijk was het Phocas samen met Njord die de snelste tijd van 6:42,3 neerzetten, en Saurus met een tweede snelste tijd van 6:42,4 op een derde plek belandden.

Dat roeien niet goed voor je hart is, bleek maar weer met de race van onze EJD. Waar de net zo bloedstollende race van EJZ onze harten bijna tot stilstand maakten, was het bij EJD geen ander verhaal. Tijdens deze race was het Vidar die moest worden ingehaald en na een hele spannende race was het hier Vidar die er met de winst vandoor ging. Niet getreurd, onze EJD heeft met wel 4 seconde het Saurus Record op de NKIR verbeterd met een tijd van 7:46.7. Super knappe prestatie!

Onze EJLD was de volgende die de zaal betreed om 2000 meter af te leggen. Met een sterk veld beloofde het een zware wedstrijd te worden. Na een spannende strijd met een Asopos/Proteus combinatie en veel geschreeuw vanaf de kant eindigde onze meiden toch boven de Leids/Delfste combinatie. Met een tijd van 8:18,1 eindigde ze op een welverdiende 12de plek.

Als laatste sloot EJL de dag af voor Saurus. Waar er op vrijdag nog stress was om een vervanger te zoeken voor een zieke roeier, waren de roeiers en coach de rust zelve op de wedstrijd. Na een hele steady race waar elke haal harder ging eindigde de jongens op een hele mooie 12de plek met een tijd van 7:13,6.

Kortom, het was een goede dag voor Saurus, die veel goeds beloofd voor het aankomende hoofdseizoen!

Voor Saurus en het Erevlot

Met rood-witte groet,

Emma Luteijn

Wedstrijdcommissaris & Secretaris II h.t. der M.S.R.V. Saurus