Waarde leden,

Met het prachtige maar toch ook wel hele warme weer van afgelopen weekend hebben enkele Saurus ploegen hard gewerkt op de Bosbaan. Hier vond de KHB plaats, een wedstrijd die net iets anders is dan andere wedstrijden. Wat vooral opvalt is de professionaliteit. Waar normaal altijd hordes toeschouwers mee kunnen fietsen met de ploegen wordt dat op deze wedstrijd beperkt door alleen mee te mogen fietsen met een coachkaart. Gul met deze coachkaarten zijn ze niet, op zaterdag kreeg Saurus er slechts twee in totaal. Ook opvallend is dat er verschillende roeiers van de wereldtop rondlopen en de baan over gaan, zoals een Mahe Drysdale (uit Nieuw-Zeeland, meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen in de skiff).

Naast deze internationale top waren er natuurlijk ook verschillende Sauriërs die de baan over gingen tijdens deze mooie wedstrijd. Op zaterdag vond de ontknoping van het Developmentklassement plaats. Keet en Anne-Aimee kwamen helaas niet verder dan de voorwedstrijd. Zowel Dominique en Thamar als Till en Henry mochten ’s middags de finalewedstrijd varen. Er stonden behoorlijke golven op de Bosbaan, wat het roeien lastig maakte. Dominique en Thamar vochten zich goed over deze golven heen en behaalden een derde plaats. Met dit resultaat hebben ze een derde plaats in het Lichte Dames 2x Developmentklassement gewonnen, een fantastische prestatie in een veld van zo’n hoog niveau! Even later mochten Till en Henry zich bewijzen. De mannen hebben hard gevochten met deze moeilijke omstandigheden en een derde plek behaald. Ook Till en Henry hebben een derde plaats behaald in het Lichte Heren 2x Developmentklassement, een zeer goede prestatie, zeker als je bedenkt dat de mannen dit jaar voor het eerst scullen!

Aan het einde van de dag vond de uitreiking plaats van het Developmentklassement waarbij de ploegen het podium op mochten en hun prijs mochten ontvangen. De top 3 van het klassement ontvangt een prestatiepunt, dus vanaf nu zijn de roeiers een prestatiepunt rijker!

foto van Saskia Verhoef.

foto van Saskia Verhoef.

Op zondag werden er twee leuke dames 4x combinaties op het water gelegd. Keet en Anne-Aimee stapten met twee lichte dames van Skoll in de boot. Aangezien je op de KHB ook een ander pakje dan je verenigingspakje aan mag doen, verschenen de dames in opvallende ‘Skoll lichte dames pakjes’ aan de start. Met de knalroze strepen en grote roze L (leek op een L van lesauto) vielen ze hierdoor goed op tussen alle bondsboten. Dominique en Thamar hadden een boot gevormd met twee lichte dames van Euros om een Phocas/Euros/Saurus combi boot te vormen. Vanwege de harde wind en het ontstaan van voordeelbanen werden er ’s ochtends time trials gevaren in plaats van voorwedstrijden. Beide dubbelvieren hebben ’s middags B-finale gevaren, waarbij de combinatie van Dominique en Thamar een derde plaats behaalden en de boot van Keet en Anne-Aimee een zesde plaats.

Ook een eerstejaarsploeg mocht deze dag de KHB starten, namelijk onze EJZ. Het is sowieso al een eer om deze wedstrijd als eerstejaarsploeg te mogen starten aangezien slechts de top 6 deze kans geboden wordt. De race ging wisselend, na een mindere start zetten de mannen een sterk middenstuk neer. Uiteindelijk kwamen ze als vierde over de finish. De mannen zelf over de wedstrijd: ‘niet geblikt, wel gelachen.’

Op naar de NSRF!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus