Waarde leden,

Afgelopen weekend heeft de Fylí Agon plaats gevonden, midden in de polder op het Almeerse water van roeivereniging Agon. Tevens was dit de eerste wedstrijd van het beruchte Najaarsbokaal, die de ouderejaarsroeiers van Saurus tot en met oktober in hun greep zal hebben.

De ochtend begon al goed, met een tekort aan roeiers schoten onze eigen penningmeester, Myrthe, en de ex-competitiecommissaris van Thêta, Heleen, de ploeg van Mi Rowsu te hulp in het D4+ veld. Deze wonderlijk combinatie werd gestuurd door mijzelf, het bleek een fantastische race vol met snoeken en wonderbaarlijke slingeringen over het water. Vlak achter ons verscheen de ploeg van Supriem, vliegend over het water werden de eerste halen van het Najaarsbokaal door deze ploeg gemaakt. Een frisse start met veel potentie, en dit enthousiasme zien we graag weer terug op de Thêta Herfstregatta van komend weekend.

In het H4+ veld is ook hard gestreden, en resultaat is ook zeker niet uitgebleven. De heren van TopC4+ ’21 hebben een felbegeerde 1ste plek in de D-finale bereikt, een sterke beginpositie in het midden van de ranking. De heren van Sunergos bewezen zich een sterke tegenstander te zijn voor de rest van hun veld met een geweldige 2de plek in de A-finale,  dit smaakt naar meer (naar een taart). Ook deze heren zullen komend weekend weer ten strijde trekken tegen de rest van studentenroeiend Nederland.

Niet alleen het boordroeien werd hard beoefent in de polder, ook het scullen werd actief vertegenwoordigt door Spetterling I in het D2x en door Librium in het H4* veld. Spetterling I ging goed van start en behaalde uiteindelijk een 2de plek in de D-finale. De heren van Librium hebben na een titanenstrijd de eer zichzelf winnaar van de B-finale te noemen. Beide deze prestaties hebben de verwachting om nog uit te bloeien in de komende wedstrijden.

Na het opladen van de BoWa en de nuttiging van enkele goud-gele versnaperingen bij een ondergaande zon kwam de dag daadwerkelijk tot een einde. Aankomend weekend is de volgende, de Thêta Herfstregatta, dat wordt wat, tot dan!

Met rood-witte groet,

Han Reuvers
Vice- Voorzitter & Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus