Deze nabeschouwing is op locatie geschreven door onze MGLD

Lieve Sauriërs,

De tweede dag racen zit erop. Het was wederom een dag met veel golven en regenbuien. Toch werd er genoten en hard gevaren.

Als eerst mocht de M4- het water op. Het doel om dezelfde steady halen van gister neer te zetten met meer pit lukte goed. Het werd een spannende race waar MGZ dicht achter de nummer 1 de finish over kwam en zich met de 2e plek plaatste voor de halve finale die middag.

Tom van Kraaij roeide een goede herkansing. In zijn skiff heeft hij genoten van zijn race en was tevreden met een mooie 2e plek. Hiermee plaatste ook hij zich voor de halve finale later die middag.

MGLD vonden na een matige start hun steady halen terug. Ze schoven van de laatste plek snel naar de voorkant van het veld. Een spannende tweestrijd vond plaats met het team uit Oekraïne waarvan tijdens het internet stalken bleek dat zij bekend waren bij de World Rowing site. Dit zorgt ervoor dat ze nog meer zin hebben hard te varen in de A-finale en voor een plek op het podium te strijden.

’s Middags werden door de mannen de halve finales gevaren. Het antwoord op de vraag of ze er nog iets leuks over konden zeggen was: “geen commentaar” en: “ik raad mijn cliënten MGZ aan om niet in te gaan op deze vraag”, aldus Tom van Kraaij. Beide ploegen zullen morgen in de B-finale het toernooi afsluiten.

Morgen is de laatste dag van het EUC waarna ook deze roeiers uit training zullen gaan.

Er wordt al druk gesproken over welke drank en voor de lichte roeiers vooral wat voor soort eten er ingeslagen moet worden voor na de races (een broodje kaas heeft nog nooit zo lekker geklonken). Maar voor het zover is zullen alle ploegen zich nog één keer van hun beste kant moeten laten zien.

 

Resultaten zijn te vinden op:

https://results.eusa.eu/index.php?page=index&event=46&menu=1

 

Livestream vanaf 9:00 op de facebook van EUSA rowing

 

Tijd finales zaterdag:

10:36 M4- B-finale Daan, Camiel, Karel en Luc

13:42 LM1x B-finale Tom van Kraaij

15:54 LW2x A-finale Saskia en Zilla

 

Liefs de EUC groep