Deze nabeschouwing is op locatie geschreven door onze MGLD

Lieve Sauriërs,

Deze nabeschouwing wordt vanuit Zweden geschreven. Hier is een groep van 7 roeiers en hun coaches om op de European University Championships (EUC) de universiteit van Maastricht te representeren. Dit avontuur begon bij de kwalificaties op de ARB begin juni. Al snel volgde het nieuws dat alle Saurus ploegen die zich hadden aangemeld zich succesvol hadden gekwalificeerd. Terwijl alle wedstrijdroeiers van hun uittraining en welverdiende vakantie genoten, hebben wij de afgelopen weken keihard doorgetraind om te kunnen shinen op de Zweedse wateren.

Dinsdag kwamen we met z’n allen aan in Göteborg waar de bus ons opwachtte en naar Jönköping bracht. Na het ophalen van de accreditatie en nog voor het inchecken bij het hotel hadden alle lichte roeiers al een gratis week fitnessen bij de gym weten te regelen, want ja inwegen.

Woensdag hebben we Munksjön, het meer waarop de wedstrijd plaatsvindt, mogen verkennen met twee trainingen.

Fun fact 1: Dit meer is te kort voor een 2k wedstrijd, de wedstrijd is daarom maar 1810m.

Fun fact 2: Volgens de officials en het promo filmpje is dit meer normaliter spiegelvlak, wij hebben moeite met dit geloven gezien de schuimkoppen die dagelijks te zien zijn op het water.

Vandaag was het dan zo ver. MGZ (van slag naar boeg: Daan Grievink, Camiel Coolen, Karel van Melle en Luc Cornielje) beet het spits af voor Saurus om 10.30 in het drukbezette M4- veld. Na een steady race werd een 4e plek behaald in de voorwedstrijd. Dit betekent dat zij deze steady halen plus een beetje meer gaan herhalen in de herkansingen om een plek in de halve finale te bemachtigen.

De volgende Sauriër in actie was Tom van Kraaij in het LM1x veld. Inwegen was geen probleem dankzij een bezoekje aan de sauna in het hotel met andere lichte roeiers. De eerste 300m van de race lag hij er goed bij, daarna was het een grote strijd tegen het woeste water van Munksjön. Ook Tom wist de 4e plek te behalen. Morgen zal hij hopelijk op vlakker water de herkansing mogen roeien voor een plek in de halve finale.

Als laatste mochten Saskia (slag) en Zilla (boeg) inwegen voor de LW2x. En na een heerlijk pannenkoeken ontbijt/lunch om 13.45 mochten ze ook nog een stukje roeien. Bij het oproeien stond er een stevige wind en kwamen ze met klapjes nog steeds niet vooruit. Vlak voor de start brak de hemel open. Twee verzopen katjes werden weg gestart. Op de 300m zouden de heftige golven komen, op de 500m merkten Saskia en Zilla dat deze er nog steeds niet waren en ook niet meer kwamen. Ook de wind was zo goed als gaan liggen. Dit zorgde voor gunstige omstandigheden waarin zij een goede race konden neerzetten. Een eerste plek was een directe plaatsing voor de A-finale. Er moest echter genoegen genomen worden met een mooie 2e plek. Morgen varen zij een herkansing voor een plek in de A-finale.

Wij hebben er super veel zin in, en we hopen jullie ook.

 

Je kunt ons volgen via de livestream: https://rowing2019.eusa.eu/news-events?live-stream

Resultaten zijn te vinden op: https://results.eusa.eu/index.php?page=index&event=46&menu=1

 

Tijden herkansingen vrijdag:

10:00 M4- Daan, Camiel, Karel en Luc

10:20 LM1x Tom van Kraaij

11:20 LW2x Saskia en Zilla

 

Liefs de EUC groep