Afgelopen weekend is de wedstrijdsectie richting Zevenhuizen bij Rotterdam afgereisd. Op het programma: Damen Raceroei Regatta. De regatta, organiseert door Laga, was tevens dit jaar ook het NK Groot en werd er op zaterdag en zondag om de Nederlandse Kampioenschappen in alle bootsklassen met vier of meer riemen gestreden.

Het weekend begon op vrijdag avond met de Erasmus Sprints. De wedstrijd over 500m werd door de meesten vrouwen uit de Saurus wedstrijdsectie gestart. De mannen daarin tegen waren niet present en hebben hun kracht voor de 2k wedstrijden op zaterdag en zondag gespaard. Enkel Tom van Kraaij vertegenwoordigde de mannen en stapte met oud-bestuur genoot Saskia Verhoef in de mix dubbel twee. Helaas konden zij het succes van afgelopen jaar in de bestuurs dubbel twee op de Orca Slot afgelopen jaar niet nog een keer herhalen en eindigden op een tweede plek achter een verrassend sterke Laga boot.

Op zaterdag ochtend begon dan de Damen Raceroei Regatta. In de voorrondes was vooral een eerste plek van EJZ in het HEj4+ veld opvallend. “De race van de jongens was erg tevreden stellend. Ze hebben een constante race met een goed ritme neerkunnen zetten”, zo EJZ coach Hester Stoorvogel. In de finale lukte het helaas niet het zelfde roeien te herhalen, de roeiers hadden moeite een eigen race te varen en eindigden uiteindelijk op een vierde plek. Des al niet te min was dit genoeg om een goed aantal punten voor het klassement op te halen en gaan zij een plek in het klassement stijgen. “De komende weken gaan we hard werken om nog meer punten op de laatste wedstrijd te halen. Het veld ligt erg dicht bij elkaar en een mooie Top3 positie in het eerstejaars vier klassement is zeker haalbaar”, zo Stoorvogel.

Op zondag ochtend werd er dan meteen door Tom van Kraaij een knappe eerste plaats in de voorwedstrijd van de beginner lichte heren skiff neergezet. In de finale op de middag moest hij dan echter met de vierde plek genoegen nemen. Ook de eerstejaars lichte heren lukte het niet het beginnelingen blik dit weekend op te halen. De jongens, rustende op zaterdag door een blessure in de boot, gingen zondag middag in de lichte acht van start. “De jongens voeren gedurende de wedstrijd te lang rustig mee met veld. Pas de laatste 250 ging de intensiteit omhoog en lukte het nog vanuit een vierde positie een plekje op te schuiven. We waren uiteindelijk net achter nummer twee. Het eerstejaars roeien is erg spannend, er zijn nog meerdere ploegen die op de NSRF Slot wedstrijden beginneling af kunnen worden. We gaan de komende twee weken hard werken en dan kan het op de laatste wedstrijd nog spannend worden..”, verteld coach Ida Dommerholt.

Een groot succes dit weekend werd door Saskia Verhoef behaald. Met een tweede plaats in de het Lichte Dames Elite Dubbel Vier veld kan zij erg tevreden zijn. De Nederlandse titel werd behaald door een combinatie van bondsroeisters met wereld en olympisch kampioenen aan boord, maar Saskia eindigde met haar combinatie bestaande uit lichte dames van Okeanos, Phocas en Aegir ruim voor de rest van het veld.

“De tweede plek van Saskia is een resultaat van hard werken over de laatsten jaren. Saskia en heel Saurus mag trots op een tweede plaats op de Nederlandse kampioenschappen zijn!”, zo Jasper Keuning, Voorzitter van de vereniging.

Over twee weken zal de laatste wedstrijd van het jaar plaatsvinden. De NSRF Slotwedstrijden zullen dit jaar weer op de Willem Alexanderbaan te Zevenhuizen plaatsvinden. Traditiegetrouw zal ook dit jaar weer op zondag een Oud Saurus en Club van 100 borrel plaatsvinden. Het bestuur nodigt iedereen uit om langs te komen en de Saurus ploegen op de laatste wedstrijd van het seizoen aan te moedigen!

 

 

Geschreven door: Lars Plato