Waarde leden,

Afgelopen zondag is Saurus afgereisd naar Almelo voor de 25e Cottwich Regatta. Het was een zonnige dag, met een temperatuur van 23 graden en een rustig windje dat op sommige stukken van het water toch een harde tegenwind bleek te kunnen zijn.

Voor ons begon de dag om 12.30 met het FamH2x-veld. In dit Vader-Zoon veld stapten Tristan Meijer en zijn vader  in een dubbeltwee van Daventria. Ze vielen goed op in de combinatie van rood-wit en zwart-geel. Aangemoedigd met ‘alé Saurus’, en ‘alé Meijer’ gingen de heren vol goede moed van start, en konden ze met een goed tempo en sterke halen al snel inlopen op hun directe tegenstander. Het midden van de race stond het in het teken van een inhaalactie en zorgde voor een spektakel voor de toeschouwers op de kant. Aan het eind van de race kwamen de heren Meijer als 2e over de finish. In heat 2 startten alleen nog wel 2 andere boten van hun veld, die toch ook sneller over de finish kwamen. Hierdoor is de Saurus/Daventria combinatie uiteindelijk als 4e geëindigd.

Nog genietend van zijn eerste race moest Tristan zich al snel klaarmaken voor de tweede: het H1x-veld zou om 14.30 van start gaan. Tom van Kraaij was ondertussen al lang en breed gearriveerd en was onder leiding van coach Luuk Wilhelm begonnen met de voorbereiding van zijn eigen race. Na wat uitloop in het eerste blok lagen ze uiteindelijk om 15.00 aan de start. Tom maakte een goede start en slaagde er in de Argo-boot voor hem in te halen, met een noodgedwongen buitenbocht weliswaar. Hij kwam met de vijfde tijd over de finish. Tristan Meijer had al 5k in zijn benen zitten, maar kwam ook met mooie halen over de finish, en eindigde met de 11e tijd.

Ook onze eigen profcoach Lars Hoeksel is gestart op de Cottwich: hij heeft de 4e plaats behaald in het HVC1x-veld, voor Euros weliswaar.

Het was een zeer geslaagde middag en alle aanwezigen genoten van de eerste roeiwedstrijd sinds maart. We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Met rood-witte groet,

Anneloes Cornel

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus