Waarde leden,

Zoals jullie ondertussen al van mij gewend zijn ben ik iets wat laat met deze Nabaschouwing. De quote zullen we er dan ook maar in houden; liever laat dan nooit!

De Asopos Najaarswedstrijden waren ook dit jaar weer een groot succes. De eersejaars die de ARP zijn gestart hebben voor het eerst een echte wedstrijd mogen varen op de befaamde Bosbaan. De zaterdag was de dag voor de vrouwen. Acht saurus C4-metten hebben tijdens de voorwedstrijden en de herkansing geprobeerd een plekje te bemachtigen voor die kwartfinales. Saurus 5 heeft dit succes weten te behalen. In kwartfinale 9 hebben zij een 6de plek behaaldt.

Naast alle C4’en zijn er ook vier saurus C-dubbelvieren gestart. In het veld waren zeven boten ingeschreven waardoor een finale plek er sowieso in zat. Saurus 1 en 2 hebben in deze A-finale een mooie 4de en 5de plek gevaren.

Verder hebben er ook nog twee boten een 2k gestart in plaats van die ludieke 500 meter. Een dubbel twee met Esmee Lodewijks en Dianne van Dijk heeft tijdens de voorwedstrijden een 4de plek weten te behalen wat hun een plekje verschaft in de B-finale. Hier zijn zij 5de geworden. Verder heeft natuurlijk de najaars 4+ ook gevaren. In de voorwedstrijd zijn zij 4de geworden waarna ze in de B-finale op 1,5 seconde tweede zijn geworden. Op de Argo Najaars Slot wedstrijden zullen zij het najaarsseizoen gaan afsluiten.

Zondag was het de eer aan de mannen om de baan over te vliegen. Saurus 1 tot en met 4 hebben hard gestreden in zowel de voorwedstrijden als de herkansingen. Echter na vele 2de plekken heeft niemand de kwartfinale weten te behalen. Naast al deze mannen waren er toch nog wat vrouwen die deze zondag zijn gestart. Een dames 4+ met Emma Spaargaren, Paula Lubrich, Tamar Boot en Emma van der Pijl heeft een 4de plek in de voorwedstrijd gevaren wat hun ook een 4de plek opleverde in de B-finale. Het najaars dubbeltweetje was de tweede vrouwenboot. Deze dames zijn in een ontzettend spannende voorwedstrijd 2de geworden op 0,31 seconde. In de A-finale was Agro toch te sterk, maar er is alsnog een zeer knappe 2de plaats behaald.

Dan als laatste hebben we ook nog een heren dubbel twee. Sean Hazenberg en Tristan Meijer hebben laten zien dat er zeker wel talent in deze boot zit. In de voorwedstrijd zijn ze op 1 seconde na tweede geworden. In de A-finale bleek de Boreas boot ook van hun te sterk. Een mooie 3de plek was het resultaat. Knap gedaan heren!

Om deze nabeschouwing af te sluiten wil ik nog een bedankje doen aan mijn lieftallige integraCie. Dankzij hun is deze dag een succes geworden. Bedankt voor het vele harde werk en het ondersteunen van de eerstejaars en de coaches.

Ik ben trots op het resultaat van de roeiers en coaches. Ik kijk uit naar de selectie en wens iedereen veel succes.

 

Met rood witte groet,

 

Sophia Klerks

Competitiecommissaris der M.S.R.V. Saurus