Waarde leden,

Het was een zeer succesvol weekend voor Saurus! Op vrijdag begon het al goed op de Argo Sprint toen de EJD in de 4+ een sprintblik behaalden in het DEj 4+ veld! Met een tijd van 1:42,83 waren ze de rest van hun veld ruim te snel af. Keet en Anne-Aimee hebben het nog spannend gemaakt en eindigden uiteindelijk als tweede in de A-finale. Ook de EJLD en EJL mochten A-finale varen. Voor de skiffjes was finale varen net te hoog gegrepen.

foto van Saskia Verhoef.

De EJLD hebben in de 4* op zaterdag een goede B-finale gevaren. Op zondag hebben ze laten zien bovenin het beginnersveld mee te varen door, na een hele goede eindsprint, een tweede plaats te behalen. Verder hebben ze het Saurus record dit weekend drie keer weten te verbeteren. Julia heeft laten zien dat ze veel progressie heeft gemaakt in de skiff. Op zondag heeft ze goed mee kunnen varen in de A-finale van het LDB 1x veld. De dames van de EJD stapten in het weekend weer gewoon in de 8+. Helaas is het op beide dagen niet gelukt om finale te varen.

Voor EJL was het een bewogen weekend. De slag van de 4+, Rik, was nog niet helemaal hersteld van een griepje, waardoor zij op zondag niet hebben kunnen starten. Jeroen en Bart zouden op zondag zowel in de skiff als de 2x starten. Beide mannen haalden de finale in de skiff. In de 2x lagen ze goed in het veld, maar helaas hebben ze door omstandigheden niet kunnen finishen en hield het 2x avontuur op. Bart heeft ’s middags in de skiff in de finale een boot achter zich weten te laten, waardoor hij 4e werd.

EJZ vaarde op zaterdag al een sterke race in het klassementsveld en eindigde op een derde plaats slechts 2,5 seconde achter de winnaar. Ze staan momenteel op een vierde plaats, maar het verschil met de top 3 is zeer klein (slechts 1 punt). Dat gaat nog spannend worden op de NSRF, wat de laatste klassementswedstrijd zal zijn voor de eerstejaars! Op zondag kregen de mannen goede tegenstand van een paar ouderejaarsboten. Deze waren ze te snel af en ze trokken een kwalificerend blik in het HB 4+ veld!

foto van FotoCie Saurus.

Keet en Anne-Aimee hebben op zaterdag in de voorwedstrijd een nieuw Saurus record neergezet en B-finale gevaren. Dominique en Thamar hadden op zaterdag moeite met het onrustige water en eindigden als 5e in de A-finale. Ze staan nu op een derde plaats in het klassement en gaan hun uiterste best doen op de KHB, wat de laatste klassementswedstrijd is voor de developmentvelden. Op zondag stapten Dominique en Thamar in een 4x met Asopos en DDS, waar ze een nette derde plek behaalden in een sterk bezet veld.

Henry en Till hebben op de zaterdag wederom klassementspunten gepakt en staan op een derde plaats. Dit was een goede warming-up voor de zondag waar ze zouden gaan strijden voor het beginnersblik. Zoals bij de meeste wedstrijden hebben de mannen het ook dit keer erg spannend weten te maken. Met een spectaculaire eindsprint hebben ze de Skadi/Laga boot de laatste 250 meter ingehaald, met als resultaat kwalificerend blik in het LHB 2x veld! De tijd van 06:49,52 was bovendien goed voor een nieuw PR en daarmee ook een nieuw Saurus record.

foto van FotoCie Saurus.

Laurens heeft het weekend wederom met Carsten van Phocas in de 2x gestart. Dit ging helaas niet zoals gehoopt en ze hebben dan ook geen finales mogen varen. Als laatste wil ik graag Niek van Venrooij nog even benoemen. Vorig jaar heeft hij EJZ bij Saurus geroeid, dit jaar roeit hij bij Okeanos. Zondag heeft hij geblikt in het HB 1x veld, gefeliciteerd Niek!

Tot donderdag op de blikkenborrel! Er worden maar liefst 6 mannen kaalgeschoren, dus het belooft een waar spektakel te worden!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus