Waarde leden,

De feestdagen komen langzaam dichterbij, maar de ANS zit nog vers in ons geheugen. Velen vragen zich misschien af:”Wat is een ANS?” De ANS is de afkorting van de Argo Najaars Slot. Deze wedstrijd representeert het einde van het najaarsseizoen.

Onze 2 najaarsboten hebben vol overgave de 3 a 4 wedstrijden verroeid. Hierbij hebben zij vele keerboeien getrotseerd en menig snoek overwonnen. Op de ANS was ook weer een keerboei aanwezig. Dit zorgde voor nog meer sensatie dan bij de Knorrensteijn. Een korte 250 meter sprint naar de keerboei waarna nog een 750 meter tocht tot de eindstreep volgde.

Op zaterdag waren Rosalie en ikzelf aanwezig om onze dubbeltwee toe te juichen. Kirsten was helaas niet top fit waardoor het een moeilijke strijd werd. Samen met de orkANS, de orkaan op de ANS, was het water moeilijk te trotseren. Dit zorgde voor langzame tijden bij alle boten. Daarbij waren er wat problemen met de riggers van de Titano, waardoor ze ook nog eens in een zware mannen boot van Theta moesten roeien. De dubbeltwee is uiteindelijk op zowel de 500m als de 1,5km 9de geworden.

Na een korte nacht door het befaamde ANS-feest stonden we zondag langs de kant om de 4+ te bewonderen.  Voor de laatste keer in het najaar stapten de dames in de boot met Daniel als stuur. De orkANS was gaan liggen en het zonnetje bracht een prettige sfeer op het water. Na een mooie achtervolgingsrace zijn de dames op de 500m 9de geworden en op de 1,5k 8ste.

De ANS is helaas nog niet verwerkt in de stand van de najaarsbokaal waardoor we nog niet kunnen zeggen wat de uiteindelijke stand zal worden. Het lijkt wel veelbelovend te worden!

Als laatste wil ik iedereen uitnodigen om volgend jaar weer deel te nemen aan de Najaarsbokaal. De schildpadden op Argo hebben deze trip het helemaal waar te maken. We bedanken het Bestuur en de organisatie van Argo en de ANS voor deze mooie wedstrijd en de ervaring met de schildpad.

 

Tot volgend jaar!

 

Met rood witte groet,

Sophia Klerks