Waarde leden, 

Het regende, het woei en de Amstel maakte zijn naam als rivier waar. De hoofdstad was alle behalve vriendelijk gezind naar onze wedstrijdroeiers die zich zondagochtend op een enigszins doordrenkt grasveld naast het RIC verzamelden. Onze stuurvrouwen mochten zich nog even warm en comfortabel wanen op de K.A.R.&Z.V. De Hoop voordat ook zij de barre oversteek moesten maken naar het RIC. 

De wedstrijd, normaal vergezeld door een high society borrel op het terras van de K.A.R.&Z.V. De Hoop en sloepen vol oud-prominenten, werd omgetoverd tot een ware uitputtingsslag voor onze roeiers. De twee time-trials werden door onze roeiers vol overgave gestart. Dit resulteerde in een knappe prestatie van onze Lichte Damesch die voor een daverende verassing zorgden en voor Vidar eindigden. De Heeren begonnen sterk en met een uitwijkmanoeuvre van stuurvrouwe Roskam werd getracht nog wat extra seconden te sprokkelen. Hoewel de Oude Acht nog nooit zo dichtbij de hogere regionen in het veld lag, betaalde dat zich dit jaar nog uit in een voorlaatste plaats. 

De achtste finales waren bij menig vereniging een kwestie van overleven. Onze ploegen toonde zich kranig en boden mooi weerstand aan zowel de U.S.R. Triton bij de Heeren als D.S.R. Laga bij de Lichte Damesch. Het mocht helaas niet baten en beiden ploegen mochten daarna de warmte opzoeken van de trein terug naar Maastricht. Uiteindelijk won de A.S.R. Nereus bij zowel de Heeren als de Damesch de studentenachtvelden om vervolgens zowel de Fortuna als Palmbeker te verliezen aan respectievelijk Willem III en Thames RC.  

De Tweedejaarsch Damesch verschenen dan wel niet op de Amstelbeker, maar maakten dit weekend mooie stappen in de twee-zonders in Maastricht ter voorbereiding op de Tromp Boat Races te Hilversum. Ook de Heeren zullen hier wederom aan de start verschijnen. De Lichte Damesch bereiden zich vanaf nu voor op de Head of the Charles te Boston in hetzelfde weekend. 

We hopen u in grote getalen te mogen zien in Hilversum dan wel Boston op 20 & 21 oktober.

Voor Saurus en het erevlot!

Met rood-witte groet,

Wybren Nauta

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus